(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Hearn Wildert akarja Joshuának 2023-ban

Eddie Hearn célja továbbra is, hogy összehozza a jövőben az Anthony Joshua vs. Deontay Wilder nehézsúlyú összecsapást.

A londoni Joshuát promotáló Matchroom Boxing vezetője nemrégiben jelezte, hogy szerinte ez az összecsapás valamikor a jövő év második felében megvalósulhat. Hearn elmondta, hogy a múlt hónapban kisebb kommunikációban állt a korábbi bajnok Wilder menedzserével, Shelly Finkelrel, de komoly tárgyalásokra nem került sor.

Mindenesetre mindkét bunyósnak más ellenfelei lesznek 2023 első negyedévére. A WBC nemrég elrendelte, hogy Wilder és Andy Ruiz közti mérkőzést az ideiglenes WBC címért, amit követően a győztes szembe nézhet Tyson Furyval. Wilder és Ruiz is Al Haymon Premier Boxing Champions zászlaja alatt küzd.

Ami Joshuát illeti, Hearn világossá tette, hogy valószínűleg a Dillian Whyte és Jermaine Franklin közötti közelgő nehézsúlyú mérkőzés győztese ellen tér vissza a ringbe. Joshua két egymást követő vereséget szenvedett Oleksandr Usyk, a WBO, a WBA és az IBF ukrán bajnoka ellen, a második vereség augusztusban történt Szaúd-Arábiában.

„Tudom, hogy elrendelték a Deontay Wilder és Andy Ruiz mérkőzést, AJ pedig ellenfelet keres. Folyamatosan próbálunk kommunikálni mindenkivel. Őszintén szólva nem látom, hogy AJ márciusban megküzd Wilderrel, de a nyáron vagy legalábbis 2023-ban igenis összejöhet. Ez egy hatalmas meccs. Meg kell nézni, mi történik Tyson Furyval is. Wilder a legkézenfekvőbb párharc. Az, hogy megküzd-e Ruizzal vagy sem, meghatározhatja, mi történik Anthony Joshuával. Ha mindketten mondjuk márciusban bunyóznak, akkor nyáron szabad lehet a pálya. Addig nekünk ott lehet Dillian. Nagyon szeretném, ha 2023-ban megvalósulna az AJ-Wilder meccs. Szerintem ez egy kiemelkedő harc lenne, és Joshua is ezt akarja. A legnagyobb harcokat szeretné, és ez egy ilyen” – mondta Hearn az iD Boxingnak adott interjújában.  

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ