Chimaev nem hagyott kérdést: bedarálta az ellenfelét

Amikor a pénteki nap véget ért, a UFC 279 kártyája teljesen másképp nézett ki, mint amit a nap kezdetekor elterveztek.

Az események példátlan fordulatával a T-Mobile Arénában szombat estére kitűzött három legfontosabb mérkőzés mindegyike megváltozott péntek estére, a láncreakciót az indította el, hogy az egykori főmérkőzés egyik főszereplője, Khamzat Chimaev nem tudta hozni a súlyát. Nate Diaz, Chimaev ellenfele a főmérkőzésen, érthető módon visszautasította, hogy egy olyan emberrel küzdjön, aki ennyire súlyt tévesztett.

A UFC, élén Hunter Campbell gazdasági vezetővel és Dana White elnökkel, helyi idő szerint késő délutánig kapkodta a fejét, hogy átformálja a legnagyobb küzdelmeket. A végeredmény? Diaz most Tony Fergusonnal találkozik a váltósúlyú UFC 279 főmérkőzésén. A társ-főmérkőzésen Chimaev Kevin Holland ellen lép ringbe. Mindkét mérkőzés öt menetes lesz.

Diaz a UFC egyik legnépszerűbb harcosa. A kaliforniai születésű harcos a UFC szerződésének utolsó mérkőzésére készül, és jelezte, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése a UFC-ben, legalábbis egyelőre. A 37 éves Diaz legutóbbi négy meccséből háromszor veszített, e legutóbbi, 2021. júniusi mérkőzésén majdnem kiütötte Leon Edwardsot – aki jelenleg a UFC váltósúlyú bajnoka.

Ferguson zsinórban négyet bukott, legutóbb májusban, a UFC 274-en Michael Chandler ellen szenvedett brutális kiütéses vereséget. A kaliforniai születésű harcos a UFC korábbi ideiglenes félnehézsúlyú bajnoka. A 38 éves Ferguson 2013 és 2019 között zsinórban 12 meccset nyert meg, ami Khabib Nurmagomedovval holtversenyben a UFC könnyűsúlyú rekordszériája. Nate Diaz tehát Tony Ferguson ellen lép ringbe váltósúlyban a Las Vegas-i UFC 279 főmérkőzésén.

https://www.instagram.com/p/CiVb6CJosSj/?hl=hu

Khamzat Chimaev – Kevin Holland

Chimaev a gongszó után rögtön nekirontott Hollandnak, és a földre vitte. Holland megpróbált kitérni, de Chimaev egy fojtással elkapta. Holland megpróbált kigurulni és védekezni. Chimaev beszorította.

Hollandnak nem volt más választása, mint megadni magát. Chimaev ezután lehajolt és arcon csókolta Hollandot. Chimaev az első menetben elintézte ellenfelét.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ