Li Jingliang hiába ment előre, Rodriguez nyert

Amikor a pénteki nap véget ért, a UFC 279 kártyája teljesen másképp nézett ki, mint amit a nap kezdetekor elterveztek.

Az események példátlan fordulatával a T-Mobile Arénában szombat estére kitűzött három legfontosabb mérkőzés mindegyike megváltozott péntek estére, a láncreakciót az indította el, hogy az egykori főmérkőzés egyik főszereplője, Khamzat Chimaev nem tudta hozni a súlyát. Nate Diaz, Chimaev ellenfele a főmérkőzésen, érthető módon visszautasította, hogy egy olyan emberrel küzdjön, aki ennyire súlyt tévesztett.

A UFC, élén Hunter Campbell gazdasági vezetővel és Dana White elnökkel, helyi idő szerint késő délutánig kapkodta a fejét, hogy átformálja a legnagyobb küzdelmeket. A végeredmény? Diaz most Tony Fergusonnal találkozik a váltósúlyú UFC 279 főmérkőzésén. A társ-főmérkőzésen Chimaev Kevin Holland ellen lép ringbe. Mindkét mérkőzés öt menetes lesz.

Diaz a UFC egyik legnépszerűbb harcosa. A kaliforniai születésű harcos a UFC szerződésének utolsó mérkőzésére készül, és jelezte, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése a UFC-ben, legalábbis egyelőre. A 37 éves Diaz legutóbbi négy meccséből háromszor veszített, e legutóbbi, 2021. júniusi mérkőzésén majdnem kiütötte Leon Edwardsot – aki jelenleg a UFC váltósúlyú bajnoka.

Ferguson zsinórban négyet bukott, legutóbb májusban, a UFC 274-en Michael Chandler ellen szenvedett brutális kiütéses vereséget. A kaliforniai születésű harcos a UFC korábbi ideiglenes félnehézsúlyú bajnoka. A 38 éves Ferguson 2013 és 2019 között zsinórban 12 meccset nyert meg, ami Khabib Nurmagomedovval holtversenyben a UFC könnyűsúlyú rekordszériája. Nate Diaz tehát Tony Ferguson ellen lép ringbe váltósúlyban a Las Vegas-i UFC 279 főmérkőzésén.

https://www.instagram.com/p/CiVb6CJosSj/?hl=hu

Li Jingliang – Daniel Rodriguez

Li igazi közönségkedvenc lett a történtek után. Élete meccsére készült Tony Ferguson ellen, ami elmaradt, alig várta, hogy öltönyben jelenjen meg a sajtótájékoztatón, ami elmaradt, majd egy nagyobb ellenfelet kapva is simán vállalta a párharcot Rodriguez ellen.

A kaliforniai harcos, Daniel Rodriguez folytatja kiváló sorozatát, miután győzedelmeskedett a váltósúlyú Li Jingliang ellen – Daniel Rodriguez zsinórban negyedik győzelmét aratta a UFC 279-en, szoros, megosztott pontozással (29-28, 28-29, 29-28).

Rodriguez, aki tavaly augusztus óta nem harcolt, amikor a korábbi ideiglenes könnyűsúlyú harcos, Kevin Lee egyhangú pontozással vereséget szenvedett, eredetileg Kevin Holland ellen kellett volna a UFC 279-en fellépnie.

A Jingliang elleni rögtönzött összecsapáson Rodriguez valószínűleg feladta a nyitó menetet a kínai harcos ellen, három bíróból kettő az utóbbinak ítélte a győzelmet – mivel a duó három meglehetősen szoros, és rendkívül kemény menetet ment, nem lehetett panasz a mérkőzésre.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ