Ki a következő Israel Adesanya és Tai Tuivasa számára?

Israel Adesanya folytatta uralmát a UFC középsúlyú osztályban, miután győzelmet aratott Robert Whittaker ellen szombaton a houstoni UFC 271-en. Adesanya elfojtotta Whittaker támadásait, így negyedszer is megvédte a címét egyhangú pontozással. Ki lesz a következő ellenfele?

Lehet, hogy Jared Cannonier, aki szintén remek teljesítményt nyújtott Derek Brunson ellen, majd a harc után felszólította Dana White-ot, hogy neki kell kapnia a következő esélyt Adesanya ellen.

Lehet, hogy Tai Tuivasa is címet kap? A hazai közönség előtt harcoló Derrick Lewis elleni kiütése izgalmas harcot hozott, és természetesen az ausztrál feltörekvő sztár is szeretne nagyot szakítani.

Brett Okamoto:

Ki a következő Adesanya számára: Jared Cannonier. Tette a dolgát és a mérlege magáért beszél. A Derek Brunson elleni győzelme magasabbra emelte. Kiemelkedő befejezés volt, majd utána a mikrofonnal is jól bánt, amikor Dana White-nak üzent. Cannonier 5-1-re áll az elmúlt hat meccsén, az egyetlen vereséget Robert Whittaker ellen szenvedte el.

Ki a következő Whittaker számára: Nehéz helyzetben van. Ha kétszer veszít ugyanattól a bajnoktól, egy ideig távol kerülhet a címmérkőzéstől, de még mindig a világ egyik legjobb harcosa. Whittaker magát a címet soha nem értékelte túlzottan, és nem is sietett visszaszerezni azt, miután elveszítette. Soha nem tartotta fontosnak azt.

Ennek ellenére van egy ötletem Whittaker számára: Fontolja meg, hogy visszatér a félnehézsúlyba. Habozva mondom, de Whittaker megérdemli, hogy részt vegyen nagy meccsekben. Középsúlyban már mindenkit legyőzött, kivéve Adesanyát. Képzeljék el, hogy akár Kamaru Usman legújabb kihívója is lehetne Whittaker. Ha képes lenne erre, az nagyszerű lépés lenne a karrierje szempontjából.

Ki a következő Tuivasa számára: Most verte meg a nehézsúly 3. helyezettjét. Az előtte álló két srác Ciryl Gane és Stipe Miocic mindketten vereséget szenvedtek legutóbb. Nem mondom, hogy Tuivasa lesz a következő, aki a címért fog menni, de a divízió jelenleg teljesen nyitott.

Április 9-én Jairzinho Rozenstruik és Marcin Tybura megmérkőzik egymással. Ennek a párosításnak a győztesével lehetne egy meccse. Tuivasa értéke most megnőtt. Lehet, hogy csak még egy piacképes harcra van szüksége egy magasan rangsorolt ellenféllel, hogy elkezdhessen a címről gondolkodni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ