UFC 271: Az elátkozott Lewis kikapott, míg Adesanya megvédte a címét

Vasárnap éjjel érkezett a UFC 271, ami egy igazán izgalmas gálának ígérkezett. A főmérkőzés két főszereplője: Israel Adesanya és Robert Whittaker volt, de összecsaptak a nagy KO-királyok is Derrick Lewis vs. Tai Tuivasa személyében.

Jared Cannonier és Derek Brunson mérkőzése is ígéretesnek ígérkezett, már csak azért is, mert Derek bejelentette, hogy ez lesz az utolsó MMA mérkőzése. Vajon kiad mindent magából? A gála főkártyáját hajnali 4 órától közvetítette a Sport TV.

May 8, 2021; Arlington, TX; Saul “Canelo” Alvarez defeats Billy Joe Saunders and becomes the Unified WBC, WBA and WBO Super Middleweight Champion at AT&T Stadium in Arlington, TX. Mandatory Credit: Michelle Farsi/Matchroom.

Ismétlések

02.13., vasárnap 10:15 Sport1

02.13., vasárnap 22:45 Sport2

02.14., hétfő 20:00 Sport2

02.15., kedd 16:30 Sport2

02.18., péntek 02:30 Sport2

02.19., szombat 21:30 Sport1

Adesanya egy aranyláncot viselt a csütörtöki sajtótájékoztatón, amin egy medál lógott digitális képernyővel, amelyen az volt látható, amikor kiütötte Whittakert. Adesanya majdnem három éve a másoodik menetben kiütötte mostani ellenfelét a UFC 243-on.

Eredmények:

Lightweight Bobby Green vs. Nasrat Haqparast

Green egyhangú pontozással magabiztosan verte ellenfelét. Mondhatni kibokszolta őt a ketrecből, hiszen hosszú kezeit remekül kihasználva végig irányította a találkozót. Egy percig nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele.

Lightweight Alexander Hernandez vs. Renato Moicano

Moicano a második menetben nagyon bátran jött ki, és egy korai ütés tisztán eltalálta Hernandezt. Moicano három ütése is tisztán talált, aminek köszönhetően megrogyott Hernandez, ezt követően térddel ment előre, aminek eredményeként Alexander a ketrecnek esett, majd lement a földre. Moicano az ellenfele mögé került, és lefojtotta őt.

Middleweight Jared Cannonier vs. Derek Brunson

Brunson az elejétől fogva ezt a mérkőzést a földön tervezte, ezzel is próbálkozott, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Cannonier megpróbált előre menni állóhelyzetben, de bekapott egy óriási pofont, amit követően hátsófojtásba került. Mondhatni csak a szünet mentette meg Cannoniert az első menetben.

Brunson a második menet elején is a földön akart véget vetni a harcnak, de Cannonier fel tudott belőle állni. Viszont egyre jobban látszódott, hogy Brunson el fog fogyni a mérkőzésen, és szép lassan Cannonier felőrölte ellenfelét, és könyökökkel elintézte. A bíró inkább véget vetett a harcnak.

Heavyweight Derrick Lewis vs. Tai Tuivasa

Ha már ausztrál szereplő a főmérkőzésen, a közönség soraiban nem maradhatott el a Forma-1-es versenyző, Daniel Ricciardo nevéhez köthető cipőből ivás sem.

Image

Lewis két remek levitellel kezdte az első menetet, ezzel mindenkit meglepve. Voltak azonban súlyos pofonok is, amiből szintén Lewis jött ki jobban.

Image

A második menetben kicsit lassabban kezdtek a felek, majd Lewis a ketrec sarkáig pofozta Tuivasát. Óriási pofonváltásokba kezdtek, majd Tuivasa bevitt egy végzetes ütést. Derrick el van átkozva hazai pályán.

Tuivasa a ketrecből ahogy lejött meg is fogott egy cipő sört és lehúzta azt.

Middleweight Israel Adesanya (c) vs. Robert Whittaker [a]

Az első menet elég taktikusra sikeredett. Egy pillanatra földre került Whittaker, de fel tudott belőle állni. Adesanya folyamatosan Robert lábát célozta a menet során.

A második menetben Whittaker levitte a földre Adesanyát, de gyorsan fel tudott állni belőle. Nem rontanak egymásnak a felek, inkább várnak mindketten a lehetőségekre. A harmadik menetben Whittaker ismét le tudta vinni a földre Adesanyát, de remekül kivédekezte azt a bajnok.

Image

Elérkeztünk a bajnoki menetekhez. Whittaker egyértelműen a földön látja az esélyét, de Adesanya túl jól védekezik. Ismét volt egy földre vitel, majd Adesanya feladta a hátát, de azt követően abból is ki tudott szabadulni. Közben Adesanya gondoskodott folyamatosan Robert első lábáról.

Jött az utolsó menet. Pontozás szempontjából Adesanya állt jobban az utolsó öt perc előtt. Whittaker ismét levitte a földre Adesanyát, de képtelen volt őt lent tartani. A menet véget ért, nagy látványos dolgok nem történtek, Whittaker próbálkozott, míg Adesanya hozta a pontokat és remekül védekezett.

Egyhangú pontozással továbbra is Israel Adesanya a világbajnok!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ