„Kiraboltak” – Jermaine Franklin elégedetlen Dillian Whyte veresége után

Dillian Whyte megosztott pontozással nyert Jermaine Franklin ellen szombat este, ezzel bizonyított, hogy megérdemli az esélyt 2023-ban egy esetleges visszavágóra Anhony Joshua ellen.

Az eredmény azonban megosztotta a bokszrajongók véleményét, mivel az amerikai sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint amire sokan számítottak, és ezt követően azt állította, hogy a bírók “kirabolták”.

A küzdelem úgy kezdődött, hogy mindkét fél a ring közepére vonult, és elkezdték kóstolgatni egymást. Franklin már elég korán be tudott vinni pár jó ütést, Whyte azonban nem esett kétségbe. Annak ellenére, hogy ellenséges területen volt, az amerikai úgy tűnt, hogy nem ijedt meg a körülményektől. Ez a minta folytatódott a második menetben is, bár Whyte nagy testütésekkel visszavágott. A harmadikban Whyte fokozta a teljesítményét, és talált párat, amivel lelassította Franklint.

Az ötödik menetben Franklin lendületes teljesítményt nyújtott, és kihasználta a jobb kézsebességét. Whyte keményebb ütésekkel válaszolt, de a mérkőzés feléhez érve úgy tűnt, hogy Franklin pontelőnyre tett szert. Annak ellenére, hogy a brit testütésekkel próbálta meg fárasztani ellenfelét, az amerikai rendületlenül tüzelt tovább.

Franklin a kilencedik menet végén egy hatalmas jobbegyenessel rövid időre megtántorította Whyte-ot, de a gong a megfelelő időben szólalt meg a 34 éves bunyós számára. Ahogy beléptek a bajnoki menetbe, Whyte kereste a fogást ellenfelén, amit Franklin nem igazán hagyott. Ezúttal egy nagy jobbos a brit részéről, ami véget vetett a menetnek.

Az amerikai végül úgy tűnt, hogy fáradni kezdett, amikor karrierje során először egy 12 menetes mérkőzés utolsó szakaszába lépett, de továbbra is visszavágott, amikor Whyte megpróbálta nyomás alá helyezni. Az utolsó menetben mindketten mindent beleadtak, ahogy azt illik egy ökölvívó mérkőzésen. Whyte az utolsó másodpercekben egy hatalmas horoggal megrázta Franklint, majd a végső gongszó megmentette az amerikait. A pontozólapok alapján Whyte-ot hirdették ki győztesnek megosztott pontozással: 115-115, 116-112, 116-112.

„Úgy éreztem kiraboltak. Szerintem eleget tettem ahhoz, hogy megszerezzem a győzelmet. Megnyertem a korábbi meneteket, ezzel a döntéssel elvették tőlem a sikert” – mondta Franklin a mérkőzés után.

Joshua a ring széléről figyelte a mérkőzést, és nagyon úgy túnik, hogy Whyte 2023-ban megkapja az esélyt ellene.

Borítókép: Andrew Redington/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ