Klitschko üzent az „álszent” Tyson Furynak

Wladimir Klitschko és Tyson Fury szóváltásba keveredett a közösségi médiában, miután Fury bizarr módon “kis szteroid embernek” nevezte Oleksandr Usykot.

A WBC nehézsúlyú bajnoka kedd este a  közösségi médiában közzétett egy sztorit, amelyen Usykot és Anthony Joshuát minősíti.

„Tudod mit nem tudok elhinni? Ez az „AJ” elment, és visszaadta Ukrajnának az összes nehézsúlyú övet, miután kemény munkával visszaszereztem anno őket. Te egy nagy haszontalan semmi vagy. Hagytad, hogy egy kis szteroid harcos feljöjjön a súlycsoportunkba, és legyőzzön, elvegye az összes öved. Egy olyan igazi brit Lancaster bombázónak, mint én, kell elmennie, hogy megoldja a haszontalanságodat… megszerzem az öveket, és visszaviszem őket Nagy-Britanniába” – mondta Fury az Instagram-sztorijában közzétett videóban.

Az biztos, hogy Usyk professzionális berkekben soha nem volt pozitív szteroidra vagy tiltott szerre. Fury viszont – Hughie Fury unokatestvérrel együtt – 2015-ben pozitívnak bizonyult a nandrolonra, egy anabolikus szteroidra, közvetlenül Christian Hammer legyőzése után. Az UKAD, az Egyesült Királyságban az ökölvívásban végzett drogteszteket végző testület 2016 júniusáig nem emelt vádat Fury ellen. 2017-ben a felek megállapodtak egy kétéves visszamenőleges eltiltásban, amely lehetővé tette Fury számára, akinek élete ekkor már kicsúszott az irányítás alól (súlyfelesleg, droghasználat, mentális egészségügyi problémák), hogy 2018-ban visszatérjen a ringbe. Fury tagadta, hogy valaha is fogyasztott volna tiltott szert, és fenntartotta, hogy a pozitív lelet egy kasztrálatlan vaddisznó elfogyasztásának eredménye.

Klitschko azonban Usyk védelmére kelt, és felhozta Fury akkori esetét is. Az egykori bajnok ezt írta Twitteren.

„Tyson Fury, te egy üvegházban laksz. Nem sokkal a harcunk előtt TÉNYLEG pozitív lett a teszted eredménye. Bárki láthatja, ha rákeres a Google-on. #Usyk Champion #Ukrajna #Képmutató.”

Fury egy Instagram-sztorival vágott vissza

Nem tartott sokáig, mire Fury válaszolt.

„Vlagyimir Klitschko, kár, hogy 12 menet alatt nem tudtál egy ütést sem rám mérni, ökör. Most pedig a nagypapa idő elvette az eszed. Oleksandr Usyk és te sem tudtok legyőzni egy olyan férfit, mint én. Nagy a pofád Vlagyimir, hogy ennyi év után feltűnj, és kinyisd a szádat. Soha nem talál el, elvettem az összes öved.” Ezen a ponton a kamerát a nehézsúlyú címeket tartalmazó trófeaszekrényére pásztázta, és hozzátette: „Nézd, ezek régen a tiéd voltak. Most már hozzám tartoznak, te haszontalan senkiházi. Álmodozz csak tovább.”

Fury 2015-ben letaszította a trónjáról Klicskót
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ