Derrick Lewis: Túl nagy nyomás volt az UFC övéért folytatott küzdelem

Derrick Lewis remekül teljesít az elmúlt időszakban, jelenleg ő tartja a UFC rekordját a legtöbb kiütéses győzelemmel (13), emellett jelenleg 3. helyen áll a ranglistán és az elmúlt két évben 5-1-es a statisztikája.

Az utolsó vereség azonban még mindig zavarja: a harmadik menetben vereséget szenvedett Ciryl Gane-től a houstoni UFC 265-ön. Az egyik rossz érzés azért van benne, mert a szülővárosában történt, a másik ok pedig, hogy a UFC ideiglenes nehézsúlyú címe volt a tét.

„Nem akarom még egyszer átélni azt. Túl nagy volt rajtam a nyomás. Túl sok volt. Soha nem éreztem olyan rosszul magam, mint akkor. Talán a bíróság előtt, mielőtt börtönbe kerültem. Az is elég nyomasztó volt, hogy a meccs pont akkor volt, amikor 13 éve szabadultam. Szóval nagy nyomás volt rajtam, mert egy nagyszerű sztori lett volna.”

Sok dolgot mondhatnék, amit másként kellett volna csinálnom abban a küzdelemben, de egyszerűen így történt. Tovább kell lépnem, és jobbnak kell lennem. Ha újra eljön az idő, és szembenézünk egymással ismét, az más lesz, úgy gondolom.”

Ha a szülővárosi nyomás gondot okoz Lewisnak, akkor azt neki kell saját magában tisztáznia. A UFC különleges megállapodást írt alá a texasi Houstonban található Honda Centerrel, hogy rendszeres nagy, fizetős (PPV) eseményeket rendezzenek. A következő Houston kártya 2022. február 12-én lesz, ahol Lewis ellenfele Tai Tuivasa lesz. Ez valamivel kisebb nyomás, mint például Gane ellen harcolni egy övért, azonban izgalmas lehet ez a párharc is.

UFC returning to Houston in August with Derrick Lewis in main event
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ