„Lényegében eldőlt” – hamarosan jöhet a Haney-Lomachenko vitathatatlan összecsapás

Devin Haney 2023-ban Vaszilij Lomacsenko elleni szupermeccsen teszi kockára vitathatatlan könnyűsúlyú világbajnoki címét.

A 24 éves amerikai bunyós tavaly októberben Ausztráliában George Kambosos Jr. ellen megnyerte majd meg is védte a címeket. Eközben Lomachenko a Teofimo Lopez elleni vereségét követően, majd az ukrajnai háború kitörésekor is kivett egy kis pihenőt, mivel visszatért hazájába. Azóta azonban a boksz egykori királya zsinórban három győzelmet aratott, és olyan élesnek tűnt, mint valaha, ami rendkívül csábítóvá teszi a Haney elleni mérkőzést.

Bob Arum, aki mindkét bunyóst képviseli, nemrégiben azt nyilatkozta a talkSPORT-nak, hogy a páros “elkötelezte magát a küzdelem mellett”, és most újabb információkkal szolgált.

„A mérkőzés lényegében eldőlt. Most keressük a helyszínt és az időpontot, és ezt hamarosan bejelentjük. Együtt ebédeltem Bill Haney-vel, Devin édesapjával, Devin pedig csatlakozott hozzánk, és mindannyian készen állnak. Kedves emberek. Ez a küzdelem vagy a Ramadán előtt vagy közvetlenül a Ramadán után lesz, mert Devin vallásos muszlim, és így nem tudjuk a Ramadán alatt, de előtte vagy utána készen áll. Szóval mindezt megbeszéltem Haneyékkel” – mondta Arum a Sky Sportsnak.

Haney és Lomachenko korábban egyszer már találkozott, az ukrán legutóbbi, Jamaine Ortiz elleni győzelme után a New York-i Madison Square Gardenben. A mérkőzés után Haney csatlakozott Lomachenkóhoz a ringben, és a köztük lévő méretkülönbség azonnal feltűnt.

„Ez egy könnyűsúlyú? Nem, ez nehézsúlyú” – viccelődött Lomachenko, mire Haney azt válaszolta: “A ringben majd megmutatom”.

Borítókép: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ