Leon Edwards: kinyitom az ajtót Usman visszavonulása előtt

A váltósúlyú bajnok Edwards Usman ellen védi meg az övét egy trilógia mérkőzésen, amely a szombati UFC 286-os esemény főmeccse lesz a londoni The O2-ben.

Edwards meg van győződve arról, hogy Usman kiütése a második UFC 278-as meccsükön mentálisan hatással volt rá, és nem lepődne meg, ha Usman egy újabb vereség után visszavonulna.

„A mentalitásunk eltér. Úgy érzem, hogy ő már a kifelé vezető úton van, én pedig ki akarom nyitni neki azt a bizonyos ajtót. Egy másik utat kínálok neki, hogy kövesse divatos álmait, és csinálja, amit csak akar. Hogy a meccsünk után visszavonul-e vagy sem, az csak rajta múlik” – mondta Edwards a szerdai UFC 286-os médianapon.

Edwards 3-1-es hátrányban volt a bírói pontozólapokon, mielőtt egy fejrúgással megnyerte volna a meccset, de a bajnok ezt Salt Lake City magasságának tulajdonítja. Bár Edwards az egész mérkőzés során lassú volt, elmondása szerint soha nem érezte magát igazán veszélyben.

„Ismerem Kamarut. Akár fáradt voltam, akár nem, kiütöttek és ennyi. A nap végén csak ez számít, mondhat akármit. Annak ellenére, hogy fáradt voltam, nem tudott igazán megfogni. Sérülésről szó sem volt, inkább a fáradsággal volt a gond. A kesztyűm felfogta minden ütését. Ismerem Kamarut – használja ezt úgy, hogy ‘Ó, igen, fáradt volt a küzdelemben. Akár fáradt voltam, akár nem, kiütöttek – és ennyi” – mondta Edwards. „Szóval a nap végén csak ez számít. Még a legrosszabb napomon is legyőztem őt. Fejlődött az első meccsünk óta, de én is.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ