Getty Images

Leon Edwards: Nincs ajándék lehetőség a bajnoki címért, érdemeld ki

Annak ellenére, hogy a szókimondó, Colby Covington elleni váltósúlyú címvédés küszöbén áll, a jelenlegi UFC bajnok, Leon Edwards arra buzdította a súlycsoport versenyzőit, hogy szerezzenek maguknak egy megérdemelt esélyt a trónjára.

Edwards, a jelenlegi váltósúlyú bajnok legutóbb márciusban, hazai pályán a UFC 286-on sikeresen megvédte koronáját egy szoros, többségi döntéssel megnyert, Kamaru Usman elleni trilógiai mérkőzésen. A várakozások szerint a második címvédési kísérletét a korábban már említett Covington ellen kellett volna megtennie, Edwards azonban elutasította a lehetőséget, hogy júliusban ismét hazatérjen Londonba, és megerősítette, hogy októberig inkább pihenőt tart.

„Ezek a srácok csak panaszkodnak és nyögdécselnek a címmérkőzés esélyéért, anélkül, hogy harcolnának. Nekem 10 meccset kellett vívnom egymás után, hogy megkapjam a lehetőséget. Ezek a srácok egy győzelem, egy vereség, egy győzelem után jönnek – címmeccseket követelnek. Úgy érzem, hogy egymás ellen kellene küzdeniük. Vagy Colby (Covington) kontra (Gilbert) Burns, vagy Belal (Muhamamd) kontra Colby. Akárhogy is akarják csinálni. Bárki is nyer, én leszek a következő. A UFC nem beszélt velünk, és nincs szó arról, hogy ez a meccs [Colby Covingtonnal] megtörténne. Bárkivel, bármikor hajlandó vagyok harcolni, amíg megérdemli. Még Khamzat Chimaev ellen is. De nem osztogatunk ajándékokat, menj, érdemeld ki a címmérkőzés lehetőségét” – mondta Leon Edwards az MMA Fightingnak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ