(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Mendez tisztázta, hogy Khabib még edzősködik

Az American Kickboxing Academy vezetőedzője, Javier Mendez szerint Khabib Nurmagomedov még mindig erősen részt vesz csapattársai edzőtáborában.

Januárban utaltak arra, hogy Nurmagomedov visszavonul az edzősködéstől, hogy több időt tölthessen a családjával. Mendez mellett „The Eagle” lett az MMA Junkie 2022-ben az év edzője, miután csapata 19-2-es mérleggel zárt – beleértve Islam Makhachev UFC és Usman Nurmagomedov Bellator címmérkőzéseit is.

Nurmagomedovot nemrég látták az AKA-nál edzeni, és Mendez tisztázta, hogy továbbra is edzősködik, de nem fog utazni, hogy sarokban legyen a harcosokkal.

„Nos, az biztos, hogy én ott leszek. Azonban egészen biztos vagyok benne, hogy Khabib nem lesz a sarokban. Ezt ő mondta. Egy dolgot nem értenek az emberek, ő soha nem mondta, hogy nem fog edzősködni. Azt mondta, hogy nem fog a sarokban lenni és nem utazik az edzőtáborokba, mert a családjával tölti az idejét, soha nem mondta, hogy nem fog ide-oda látogatni és edzeni a srácokat. Soha nem mondott ilyesmit. Még mindig tartja magát mindenhez, amit mondott, és soha nem mondta azt sem, hogy soha. Remélem, hogy valamikor visszajön és segít nekem, mert az, hogy ő a sarokban van, hatalmas motivációt jelent a srácoknak és nekem is, mert akkor könnyebb a dolgom, alig kell aggódnom valami miatt. Csak ülök a hátsó ülésen, és hagyom, hogy vezessen, mert pokolian jól csinálja” – mondta Mendez a The Schmo című lapnak.

Nurmagomedov unokatestvére, Abubakar szombaton tér vissza, amikor a UFC on ESPN 45 főmérkőzésének nyitómeccsén Elizeu Zaleski dos Santos ellen lép ketrecbe a Las Vegas-i UFC Apexben.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ