Leon Edwards várhatóan márciusban védi meg címét

Jövő év március 18-án Londonban kerül megrendezésre a UFC 286, amely az első számozott esemény lesz Nagy-Britanniában a 2016-os Michael Bisping vs Dan Henderson mérkőzés óta.

A szervezet megerősítette a hírt, amelyre már sokan számítottak, különösen azután, hogy Dana White az év elején felvázolta szándékait. A UFC elnöke két nagysikerű kártyát látott vendégül az O2 Arénában 2022-ben, így nem meglepő, hogy egy újabb eseményt foglaltak le.

Egyelőre még nem jelentettek be mérkőzéseket, de szinte biztos, hogy a főcímmeccs Leon Edwards Kamaru Usman elleni trilógiája lesz.

Edwards sokkolta a világot, amikor augusztusban egy késői fejrúgással kiütötte a korábbi váltósúlyú bajnokot, és megszerezte az övét. Az ötödik menet vége előtt már vesztésre állt a mérkőzésen, de amikor kellett, jött a gyilkos rúgás. Ez volt Usman UFC-s karrierjének első veresége, és a “nigériai rémálom” kétségbeesetten próbálja majd visszaszerezni helyét a csúcson.

Ami a számozott eseményeket illeti, a UFC 284 lesz az első a UFC 204 óta, amelyet az Egyesült Királyságban rendeznek. Bisping Manchesterben védte meg középsúlyú címét Henderson ellen, egy olyan kártyán, amely a külföldi tévénézők kedvéért a kora reggeli órákban kezdődött. Egyelőre nem tudni, hogy a UFC ezúttal is hasonló stratégiát választ-e.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ