Makhachev nem aggódik amiatt, hogy nem lesz mellette Khabib Nurmagomedov

A UFC könnyűsúlyú bajnoka, Islam Makhachev nem aggódik amiatt, hogy Khabib Nurmagomedov nem lesz ott vele a sarokban, hiszen nem ez lesz az első ilyen eset.

Nurmagomedov, Makhachev mentora bejelentette, hogy idén jelentősen csökkenteni fogja a harcosokkal való utazásait. „A Sas” nem lesz Makhachev sarkában a pehelysúlyú bajnok Alexander Volkanovski elleni címvédése alkalmával, február 11-én, a UFC 284-en, Perthben, Ausztráliában.

„Megértem őt, mert visszavonult, de mindig sokat utazott az egész csapattal. Amikor mérkőzés volt, vagy edzőtábor, mindig ott volt. És amikor visszavonulsz, akkor a családoddal akarsz időt tölteni. Például 2022-ben csak két hónapot töltött otthon a családjával, az összes többi időben rengeteget utazott. Ezért szeretne több időt tölteni a családjával.”

Makhachev elmondta, hogy Nurmagomedov továbbra is nagy részt vállalt a Volkanovski-meccsre való felkészülésben.

„Néhányszor harcoltam már úgy, hogy nem volt ott velem a sarokban. De most is rengeteg támogatást nyújt a felkészülésem során. Beszéltünk a meccsről, átbeszéltük a tervet és készen állok a harcra.”

Makhachev első címvédése egy pehelysúlyú ellen következik, de történetesen a UFC első számú font/font bunyósa ellen Volkanovski személyében, ami szerinte segíteni fog az örökségének építésében.

„Minden harcos pound-for-pound (No. 1) akar lenni, nem csak bajnok. Jelenleg bajnok vagyok, de új célom van. Szeretnék pound-for-pound király lenni, mert ez szerintem minden bunyós álma..”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ