Yarde: Beterbiev azt mondta nekem, hogy profiként ez volt a legnehezebb meccse

Anthony Yarde megerősítette azt, ami szombat este már korábban nyilvánvalóvá vált, miszerint profi karrierje legnehezebb mérkőzését adta Artur Beterbievnek.

Yarde a BT Sportnak adott mérkőzés utáni interjújában elmesélte azt a beszélgetést, amely közte és a veretlen IBF/WBC/WBO félnehézsúlyú bajnok, Beterbiev között zajlott.

„Azt mondta nekem, hogy profiként ez volt a legnehezebb meccse, amit valaha vívott.”

Beterbiev két pontozólapon is lemaradt Yarde mögött a londoni OVO Arena Wembley-ben rendezett főmérkőzésük során. A bírók, Jun Bae Lim (68-65) és Robin Taylor (67-66) az angol Yarde-ot látták előnyben a hét meneten keresztül. Jerome Lades bíró a nyolcadik menet előtt úgy látta, hogy Beterbievet 67-66-re jobb.

Beterbiev jobbkeze a nyolcadik menet közepén rengette meg Yarde-ot. A megdöbbent Yarde megbotlott, és Beterbiev ezt követő jobbkeze, amely Yarde tarkóján landolt, térdre kényszerítette a kihívót. Steve Gray bíró rászámolt, de Yarde felkelt, az orosz származású Beterbiev rögtön támadásba lendült, ami arra késztette Yarde edzőjét, Tunde Ajayit, hogy utasítsa Gray-t, állítsa le a küzdelmet.

„Azt mondta, nagyon erős vagyok, de a tapasztalat mellette szólt. De engem mindez nem érdekel. Őszinte leszek, nem érdekel, mit mond rólam egy másik férfi – engem az érdekel, mit mondanak rólam a lányok. Csak viccelek. Még mindig tanulok. Úgy éreztem, hogy ez a teljesítmény jobb volt, mint a Kovalev elleni. Nyilvánvalóan ez rövidebbre sikeredett, pedig próbáltam kitérni az ütés elől, de túl késő volt. De az ellenfelem egy rendkívül jó bunyós.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ