„Meg kell kérdezni White-ot” – mondta nevetve Ngannou

Francis Ngannou egyhangú pontozással legyőzte Ciryl Gane-t, és először védte meg a bajnoki címét a UFC 270 főmeccsén.

A BoxingScene.com először szombat este fedte fel, hogy Ngannou legalább 600 000 dollárt keresett a Gane elleni meccsel, aki 500 000 dollárt keresett. A bejelentett pénztárcák nem tartalmaznak bónuszokat. Órákkal a küzdelem után a WBC bajnoka, Tyson Fury a Twitteren üdvözölte Ngannou-t, miközben oda is szúrt.

„Gratulálunk Francis Ngannounak, de ha valódi pénzt akarsz keresni, gyere el, nézd meg a Gypsey Kinget [pénzes táska emoji]” – mondta Fury.

A hónap elején Fury azt is kijelentette, hogy szívesen harcolna bokszszabályok szerint UFC-kesztyűkben Ngannouval. A 35 éves MMA-harcos szeretné kipróbálni magát az ökölvívásban, de a UFC-vel kötött szerződése továbbra is homályos, az viszont biztos, meg sem közelíti keresete Tysonét, aki a Wilder elleni harmadik meccsén 30 millió dollárt keresett.

Ngannou Gane elleni küzdelme volt az utolsó a UFC-vel kötött szerződéséből. Ha Gannou nem harcol januárig, szabadúszó lesz. A viadal után White nem a szokásos módon adta át az UFC övet Ngannounak, és a vezető nem tartott hagyományos küzdelem utáni sajtótájékoztatót. Ngannout mindkét fejlemény meglepte.

Meg kell kérdezni White-ot, hogy ez miért így történt” – mondta nevetve Ngannou. „Semmi közöm nem volt ehhez. Régóta töprengek a jövőmön a cégnél. Semmi sem változott. Még mindig ugyanabban a helyzetben vagyok. Ez egyszerűen nem a pénzről szól. Nyilvánvalóan az is hozzátartozik, de a szerződés feltételeivel nem értek egyet. Nem érzem tisztességesnek. Nem érzem magam szabad embernek. Nem érzem úgy, hogy jól bántak velem. Sajnálatos, hogy ebben a helyzetben kell lennem, és ki kell ezeket így mondanom. Úgy érzem, mindenkinek jogában áll azt követelni, ami neki a legjobb.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ