Ngannou: Az orvos nem ajánlotta, hogy ketrecbe lépjek, mert a sérülésem rosszabb is lehet

Francis Ngannou sokkal többet kockáztatott a Ciry Gane elleni mérkőzésen, mint a bajnoki címét.

A UFC nehézsúlyú bajnoka a UFC 270 főmérkőzésén először védte meg a címét Gane ellen, és mint kiderült, mindezt sérült térddel vitte véghez. Ngannou egyhangú pontozással nyert, és a küzdelem után kiderült, hogy elszakadt a szalagja, és más térdszalagja is sérültek a meccsre való felkészülés során.

„Elég rossz volt. Szakadás van a térdemben, mindez 25 napja történt.”

Arra a kérdésre, hogy miért döntött úgy, hogy inkább folytatja a küzdelmet ahelyett, hogy kiszállna a versenyből, Ngannou azt mondta, biztos volt benne, hogy még sérült térddel is képes lesz megnyerni a harcot.

A felkészülés során megsérültem. Ez a sport nagyon veszélyes, bármikor jöhet egy ilyen. Tehát, ha úgy döntesz, hogy képes vagy rá, akkor végig kell vinned. Hiszek magamban, és sok mindenen mentem keresztül az életemben. Biztos hülye döntés volt, de nem akartam kivonulni a harcból. Nagyon bíztam a képességeimben, hogy megnyerem ezt a küzdelmet. Kedden felkerestem az orvost, hogy tisztázzuk a dolgokat, de nem volt túl optimista velem kapcsolatban, ennek ellenére vállaltam. A csapatom mellettem volt, bárhogy is döntöttem volna. Az orvos azonban nem ajánlotta, mert visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetek.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ