Moses Itauma, a tizenéves bérgyilkos, akit Mike Tysonhoz hasonlítottak

Moses „Enriko” Itauma, a 107 kilogrammos, ígéretes 18 éves nehézsúlyú profi bokszolói debütálása lenyűgöző volt, miután Marcel Bode ellen 14 másodperc után kiütéssel nyert.

A szlovéniai születésű brit bunyósnak, akit a „Kent gyilkosának” neveztek el, mindössze három ütésre volt szüksége ahhoz, hogy végezzen a debütáló Bode ellen.

Itauma célja, hogy megdöntse Mike Tyson rekordját, és a történelem legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka legyen.

„A dátumokat nézve és matekozva ez nagyon is megvalósítható. Azt hiszem, meg tudom csinálni. Nem könnyű világbajnoki címmérkőzés közelébe kerülni, de megyek előre és bokszolok. Szóval nem fogok dühöngeni olyan dolgokon, amiket nem tudok irányítani” – mondta Itauma a SunSportnak.

Itaumának 2025. május 20-ig van ideje, hogy megdöntse Tyson rekordját, és a legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok legyen. Tyson továbbra is a történelem legfiatalabb bokszolója, aki nehézsúlyú világbajnoki címet szerzett. Ezt 1986. november 22-én tette meg, amikor 20 év, 4 hónap és 22 naposan meghódította a WBC címét Trevor Berbick ellen.

„Fizikailag még mindig gyerek vagyok az előttem álló ellenfelekhez képest. Szóval azon dolgozom, hogy férfivá váljak. Azt hiszem, rendben leszek.”

Borítókép: James Chance/Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ