Dan Hardy nem biztos benne, hogy Jon Jones sikeres lehet nehézsúlyban

Jon Jones végre bemutatkozik nehézsúlyban, amikor március 4-én a Las Vegas-i T-Mobile Arénában megrendezésre kerülő UFC 285 főmérkőzésén Ciryl Gane-nel találkozik a betöltetlen címért.

A korábbi félnehézsúlyú bajnok jelentősen felszedett némi izmot azóta, hogy utoljára 2020 februárjában harcolt, éppen ezért Hardy megkérdőjelezi, hogy Jones 205 fontban való fizikai adottsága elegendő lesz-e.

„Nem tudjuk, hogyan fog teljesíteni, sokkal nagyobb lett. Természetesen megvan a magassága és a súlya a nehézsúlyhoz, de ugyanaz a harcos lesz, mint félnehézsúlyban? A félnehézsúlyban akkor volt nehéz dolga, amikor olyanokkal küzdött, akik hasonló fizikai adottságokkal rendelkeztek. Emlékezzünk csak az első (Alexander) Gustafsson-meccsre, az kezdetben nagyon problémás volt számára. Dominick Reyes időnként fájdalmat okozott neki, és úgy érzem, hogy Jon sok olyan természetes előnyét feladja, amivel a félnehézsúlyban rendelkezett, amikor nehézsúlyba lép” – mondta Hardy az MMA Junkie-nak.

https://www.instagram.com/p/Cncr5oKu2R0/?hl=hu

Jones nehézsúlyú debütálására a divízió vitathatatlanul legmozgékonyabb harcosa ellen kerül sor Gane személyében. Ciryl mozgása eddig minden ellenfelét megzavarta, és Hardy arra számít, hogy kemény teszt lesz Jones számára.

„Ciryl Gane hasonlítani fog felépítésben Jon Joneshoz. És ahogy Gane mozog, az olyan, mintha egy félnehézsúlyú harcolna. Szerintem ez egy igazi kihívás lesz számára, és nehéz valahogy elképzelni Jon Jonest nehézsúlyúként. Hogyan fog mozogni? Milyen technikai előnye veszett el? Mi lesz, ha ezek a nagy izmok elkezdenek égni? Tudjuk, hogy Ciryl Gane milyen jó. Talán Jonesnak könnyebb lett volna Ngannou ellen, mert legalább tudod, hogy mit kapsz. Amikor elkezd mozogni, el kell állnod az útjából. De Ciryl Gane sosem áll le a mozgással, így nem lehet mindig félreállni az útból.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ