Muhammad Ali titokban félt egy bokszolótól

Az egykori legendás ökölvívó, Muhammad Ali egyszer bevallotta, hogy van egy ellenfél, akitől tart és nem hiszi, hogy képes legyőzni. Az ő neve: Mike Tyson.

Ali 2016-ban, 74 évesen hunyt el. Tyson, aki nagy csodálója Alinak, az 1980-as évek közepén robbant be a köztudatba, és félelmetes hírnevet szerzett magának. Tyson lett a történelem legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka, miután 1986-ban legyőzte Ali korábbi ellenfelét, Trevor Berbicket a WBC bajnoki címért.  A „Bolygó legrosszabb embere” megígérte Alinak, hogy megbosszulja azt, hogy Larry Holmes legyőzte bálványát. Tyson pedig így is tett 1988-ban.

Hitel: PA

Foreman, akit Ali legyőzött a történelmi Rumble in the Jungle mérkőzésen elárulta, hogy Ali nem volt benne biztos, hogy képes lenne nyerni Tyson ellen, ha egy korszakban bunyóztak volna.

„Maga Muhammad Ali mondta nekem, aki így fogalmazott: „Ember, Tyson hihetetlenül keményen üt.” Úgy érezte, Tyson erősebben ütött, mint bárki, akivel eddig szembesült. Egyszer azt mondta nekem, egyáltalán nem biztos abban, hogy legyőzte volna Mike Tysont, ha lett volna lehetőségük találkozni.”

Hitel: PA

Foreman korábban azt állította, hogy Tysonnal ringbe lépni egy rémálom lett volna, és örül, hogy nem történt meg. Tyson 37 meccsen át tartó veretlenségi sorozata 1990-ben tört meg, miután Buster Douglas nagy meglepetésre győzedelmeskedett. Tyson megnyerte az ezt követő nyolc mérkőzését, és megszerezte a WBC bajnoki címet Frank Bruno ellen. A ringen kívül igen sok problémával küszködő Tyson az 1990-es években egymás után vereséget szenvedett Evander Holyfieldtől, 2002-ben pedig kikapott a nagy riválisától, Lennox Lewistól. A korábbi vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Danny Williams és Kevin McBride elleni vereség után visszavonult a profi boksztól.

Hitel: PA
Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ