(Photo by Paul Kane/Getty Images)

Nate Diaz döbbenten fogadta a döntést, miszerint Makhachev nyert Volkanovski ellen

Nate Diaz szerint Islam Makhachev nagyon szerencsés ember, miután egyhangú pontozással megtartotta könnyűsúlyú bajnoki címét Alexander Volkanovski ellen, aki abban reménykedett, hogy Conor McGregor, Daniel Cormier, Amanda Nunes és Henry Cejudo nyomdokaiba léphet, és a UFC 284-en kétsúlyú bajnok lesz.

Perthben azonban az esélyek ellene szóltak, mivel egy jóval nagyobb ellenféllel került szembe, aki októberben a UFC 280-on könnyedén lépett túl Charles Oliveirán, hogy megszerezze a megüresedett övet. Volkanovski nagyszerűen küzdött, többször is megszorongatta ellenfelét, s az ötödik, utolsó menet végén majdnem célba is ért, de ez nem volt elég.

A UFC legenda, Nate Diaz meg volt győződve arról, hogy Volkanovski eleget tett ahhoz, hogy történelmi győzelmet arasson ausztrál honfitársai előtt, és még a pontozólapok felolvasása előtt gratuláló üzenetet küldött neki twitteren.

Néhány perccel később ismét posztolt, majd kifejtette meglepődését, amiért az eredmény Makhachev javára dőlt el (48-47, 48-47, 48-47 és 49-46).

A nemrég a UFC-ből távozott MMA-ikon nem volt az egyetlen, aki úgy gondolta, hogy Volkanovski volt a jobb, mivel a RAC Arénában a UFC 284-et néző rajongók kifütyülték a döntést, és a Twitteren a “rablás” szó kezdett el terjedni.

Volkanovski azonban a Michael Bispinggel folytatott meccs utáni interjúja során megőrizte a stílusát, mivel arra kérte a szurkolókat, hogy tapsolják meg ellenfelét, mielőtt megfogadta, hogy visszatér, hogy a jövőben újra megpróbálja megszerezni a könnyűsúlyú bajnoki címet.

„Csak azért mert most alulmaradtam, ez nem változtat semmin. Tartom a szavam. Visszatérek a könnyűsúlyba, de egyelőre hadd rendezzem le ezt magamba. Gratulálok Yair Rodrigueznek, gyerünk!”

Yair Rodriguez a UFC 284 társ-főmérkőzésén Josh Emmett ellen tudott nyerni, amivel megszerezte az ideiglenes pehelysúlyú bajnoki címet. Legközelebb Volkanovski ellen fog küzdeni egy egyesítő mérkőzésen, mielőtt az ausztrál megpróbál bosszút állni a Makhachev elleni vereségért.

Borítókép: Paul Kane/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ