(Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Makhachev a mérkőzés utáni interjúban, mintha Conor McGregorra célzott volna

Islam Makhachev a UFC 284 után úgy tűnt, hogy kiakadt Conor McGregorra azzal, hogy kijelentette, legközelebb csak egy “igazi kihívó” ellen fogja megvédeni a könnyűsúlyú övét.

A 31 éves Makhachev megállította a pehelysúlyú bajnok Alexander Volkanovski-t, aki az ausztráliai Perth-ben rendezett címmeccsükön egy súlycsoporttal feljebb lépve kettős bajnokká próbált válni. Öt menetes, oda-vissza küzdelem után a tengerentúlon Makhachev 48-47 48-47 és 49-46-os pontozással győzött, és ezzel először védte meg könnyűsúlyú bajnoki címét.

Amikor az övének következő kihívójáról kérdezték, Makhachev mintha McGregorra célzott volna a következő mondattal: „Igazi kihívó ellen akarok harcolni, nem egy kamu ellen. Megmutattam, miért vagyok az első számú, tetszik vagy nem tetszik, én vagyok a legjobb harcos a világon jelenleg.”

Az orosz azt is elismerte, hogy Volkanovski kemény kihívó: „Kemény ellenfél, szükségem volt egy ilyen meccsre, hiszen fejlődnöm kellett. Azt hittem, hogy könnyű lesz a földön, de ez a fickó sokat javult.”

A korábbi kétsúlyú bajnok McGregor még idén visszatér a UFC-be Michael Chandler ellen, miután letudják a The Ultimate Fightert. A „Notorious” több mint három éve nem nyert meccset, és azóta nem küzdött, hogy 2021 júliusában, a Dustin Poirier elleni trilógia-mérkőzésükön eltörte a lábát.

Egy esetleges találkozóra Makhachev és McGregor között a jövőben sor kerülhet, mivel a UFC főnöke, Dana White ragaszkodott ahhoz, hogy az ír visszatérése könnyűsúlyban fog történni.

„Tudtam, hogy nem lesz könnyű meccs, ez a fickó nagyon erős, de egyhangú pontozással legyőztem, nagy élmény volt. Még soha nem harcoltam öt meneten keresztül, így ez új volt. Tudom, hogy az utolsó menetet elvesztettem, mert bevitt egy jó ütést, utána fojtást vagy karfeszítést kerestem.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ