Nate Diaznak elege van a UFC-ből: túszként tartanak, és ki akarok innen szabadulni

Nate Diaz már nem tartja tovább a száját, hogy nem elégedett a jelenlegi helyzetével, és el akarja hagyni a UFC-t.

Az elmúlt év nagy részében az MMA-sztár azt akarta, hogy megvívja UFC-szerződésének utolsó meccsét, de nem sikerült leszervezni egyetlen küzdelmet sem. Diaz a sportág egyik legnépszerűbb harcosa, többször is kiélte a frusztrációját a közösségi médiában, és könyörgött a UFC-nek, hogy küzdhessen, mert mielőbb távozni akar a szervezettől.

Diaz belefáradt a jelenlegi helyezétbe a UFC szerződését illetően, és le akarja tudni az utolsó harcát, majd el akarja hagyni a szervezetet.

„Megpróbáltam már le tudni a harcom, de nem akarnak elengedni a szerződésemből, és bent tartanak túszként, miközben el akarom hagyni ezt az egészet. Ez a fő célom” – mondta Diaz a “The MMA Hour”-nak.

Diaz 2021 júniusa óta nem harcolt, amikor egyhangú pontozással veszített Leon Edwards ellen. Több mint egy év telt el azóta, hogy utoljára betette a lábát a nyolcszögbe, és alig várja, hogy visszatérhessen, majd tovább tudjon lépni.

„Nem ajánlottak senkit ellenfélként, amióta kértem, hogy harcolhassak. Sokszor kértem pedig, négy-öt nevet is bedobtam nekik, aztán végül felajánlották Khamzat Chimaevet, én pedig azt reagáltam nekik, hogy mi a f+sz?.Majd rájöttem, hogy miért ne? Essünk túl rajta, kértem a Khamat elleni harcot, majd jött mindenféle kifogás.”

A 37 éves Diaznak elege van a UFC-ből. A szervezet kínált neki egy új szerződést, amiben több pénzt kínáltak, de világossá tette, úgy gondolja, hogy a UFC-n kívül akar harcolni. Hosszút volt az út Diaz és  a UFC számára, mivel 2007 júniusában debütált a promócióban, és ezt megelőzően a Zuffa tulajdonában lévő WEC-ben harcolt. Üzenetéből azonban egyértelműen kiderül, hogy annyira megromlott a UFC-vel a kapcsolat, hogy mindenáron távozni szeretne.

„Ha ellenfelet kérek, több pénzt kínálnak. Karrierem és életem azon a pontján vagyok, ahol nem akarok több pénzt. Csak el akarok menni. Már harcoltam mindenki ellen, akivel akartam. Az összes srác, akit ajánlani tudnak, vagy akár én is kérek, már mind ki van facsarva. Ez egy újrahasznosított részleg. Könnyűsúlyú vagy félnehézsúlyú osztály, úgy érzem, jelenleg nincs méltó ellenfél.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ