RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 28: Francis Ngannou knocks down Tyson Fury during the Heavyweight fight between Tyson Fury and Francis Ngannou at Boulevard Hall on October 28, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Ngannou biztos benne, hogy az ereje elég lesz Joshua ellen

Francis Ngannou úgy véli, hogy megvan az ereje ahhoz, hogy bárkit kiüssön, beleértve Anthony Joshuát is.

Március 8-án, pénteken a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok öt hónappal a WBC bajnok Tyson Fury elleni, októberi, kritikusok által nagyra értékelt bemutatója után tér vissza a bokszringbe. Bár a mérkőzésen alulmaradt, meglepő módon csak megosztott döntéssel szenvedett vereséget. Ngannou teljesítménye elég jó volt ahhoz, hogy a WBC ranglistájának 10. helyére kerüljön. Visszatérve Riyadhba, Ngannou a ranglista első helyezettjével, Anthony Joshuával fog megmérkőzni a Knockout Chaosnak nevezett mérkőzésen.

A Sky Sports munkatársával, Andy Scott-tal beszélgetve néhány nappal a Kingdom Arenában megrendezésre kerülő, várva várt összecsapás előtt Ngannou megosztott néhány betekintést az edzőtáborába és abba, hogy hogyan érzi magát, mielőtt ismét felveszi a nyolc unciás kesztyűt.

„Jól érzem magam. Nagyon izgatott vagyok. Nemrég fejeztem be az edzéseket. Kemény nyolc hét volt, mire ideértem, és az érzés, hogy mindent megtettél, amit kellett, csodálatos. Már alig várom a küzdelmet” – mondta Ngannou.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tervez felkészülni Joshua ellen, és ez miben más, mint a Fury elleni felkészülés, Ngannou így válaszolt.

„Tyson Fury nagyon ravasz. Rengeteget dolgozik lábon és sok testmozgása van, de végső soron szerintem hasonlóak. Ugyanúgy készülök szinte, mint Tyson Fury ellen. Egyszerűen csak be kell találnom az erős ütéseimmel.”

Ha erőről van szó, kevesen ütnek keményebben, mint Francis Ngannou. 2015 és 2022 között 12 győzelmet aratott a UFC zászlaja alatt, ebből 11-et kiütéssel.

„Hiszem, hogy bárkit képes vagyok kiütni. A kérdés az, hogyan hogyan érkeznek a padlóra? Ez a legnehezebb dolog. Ebben a divízióban mindenki… Itt szinte mindenki ki tud ütni mindenkit. Meg kell tanulnod, hogyan kell azt az erőt és energiát az első menetből az ötödik és a tízedikbe is átvinni, hogy mindig képes legyél keményen megütni valakit. Ez egy sakkjátszma.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ