Ngannou-t elengedték, Jon Jones visszatér – Dana White megszólalt

Jon Jones több mint három év kihagyás után márciusban tér vissza az oktagonba, amikor a UFC 285-ön Ciryl Gane-nel találkozik az újonnan megüresedett nehézsúlyú bajnoki címért.

Jones a korábbi félnehézsúlyú bajnok, azóta dolgozik a visszatérésén, hogy 2020 májusában leadta a bajnoki címét, és a nehézsúlyba való átköltözését bejelentette. Ez most végre megtörténik. Gane-nel találkozik majd az övért, amelyet a UFC elvett Francis Ngannoutól, miután szerződési vitába keveredett a promócióval.

A UFC elnöke, Dana White szombaton a UFC Fight Night 217 után jelentette be a mérkőzést, miután a közösségi médiában felbukkantak a Las Vegas-i T-Mobile Arénához rögzített digitális hirdetőtábla fotói. Ugyanez a helyszín ad otthont a március 4-i eseménynek.

https://www.instagram.com/p/Cnak2PnK2Hl/?hl=hu

White elárulta, hogy Ngannou-t elengedték, és szabadon küzdhet máshol.

„Több mint két éve tárgyalunk Ngannou-val. “Felajánlottunk Francisnek egy olyan szerződést, amely a cég történetének legjobban fizetett nehézsúlyújává tette volna – több mint (Brock) Lesnar, több mint bárki más, és ő visszautasította az ajánlatot” – mondta White, majd hozzátette, hogy Ngannou térde, amelyet nemrég műtöttek, szintén probléma lehetett volna.

Jones, akit sokan az MMA történetének egyik legnagyobb harcosának tartanak, a 2020 februárjában megrendezett UFC 247 óta nem harcolt. Azon a mérkőzésen egy ellentmondásos győzelmet aratott Dominick Reyes ellen, ami karrierje 13. címvédését jelentette az akkori súlycsoportjában. Nem sokkal ezután Jones úgy döntött, feljebb lép nehézsúlyba, amit már több mint egy évtizede tervezgetett. A UFC-től azonban jobb szerződést akart, és kitartott egy jobb ajánlat reményében. Nem tudni, hogy Jones újratárgyalta-e a kívánt szerződést, vagy a korábbi feltételek szerint fog-e harcolni.

Jones debütálása kapcsán Ngannou és Stipe Miocic volt az a két név, akit leggyakrabban kapcsolatba hoztak vele. Ehelyett a korábbi ideiglenes bajnok Gane-nel találkozik, aki a szeptemberi UFC Fight Night 209-en Tai Tuivasa ellen tudott nyerni. Gane 2022 januárjában, a UFC 270-en elvesztette a címegyesítő mérkőzést korábbi csapattársa, Ngannou ellen.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ