Pereira Adesanyáról: nem fogja kibírni az öt menetet

Alex Pereira elsősorban hatalmas ütőerejéről ismert. Az ő „szörnyeteges” balhorga volt a győzelem kulcsa az Israel Adesanya elleni második kick-box csatájában, amivel ő lett az egyetlen férfi bármelyik küzdősportban, aki kiütéssel tudta megállítani a “Stylebendert”.

Persze Pereira több, mint nyers erő. Kifinomult és technikás kick-boksz tudással rendelkezik, és kihasználja természetes ütőerejét, de nem támaszkodik teljesen erre. Ez teszi olyan izgalmassá a közelgő UFC 281 főmérkőzését Adesanya ellen: két mesteri kickboxolót látunk, akik a technikájukat fogják megmutatni.

A Brazilian MMA Fightersnek nyilatkozva Pereira elárulta egy kicsit a játéktervét, amivel le akarja győzni Adesanyát. Nem meglepő, hogy újabb kiütést ígér, de ami érdekes, az az, hogy Pereira betekintést engedett a tényleges stratégiájába.

„Elmondhatom, hogy lehetetlen lesz számára, hogy ne támadjon, ha karnyújtásnyira van tőlem, akkor pedig csúnyán megverem. Nem fogja kibírni az öt menetet. Közel tudok kerülni bárkihez, ezt már bizonyítottam és rendkívül jól védekezem. Támadni vagy ellentámadást akar majd, de én a védekezésemmel is tudok neki ártani. Láttam a meccsein, hogy sokat rúg, és az ellenfeleinek nincs ideje ezeket blokkolni, miközben már azzal is tudsz neki ártani. Ha a srác megrúg, én blokkolni fogom, utána lehet nem fog többet próbálkozni. Nagy fegyvere van, és én úgymond ki tudom iktatni korán, közel leszek hozzá, ha nem üt meg, akkor megverem, ha pedig megüt, akkor ugyanúgy elfárad, mint én.”

A nyilatkozata alapján Pereira fontos figyelmet szánt Adesanya rúgásai elemzésére. Mindenki tudja, hogy Adesanyának ez az egyik kulcsfontosságú fegyvere a mérkőzésein, és eddig ezt senki sem tudta kiiktatni. Úgy tűnik Pereira térddel próbálja majd megállítani Adesanya rúgásait, ami igen veszélyes lehet a bajnok számára. Emlékkezünk csak Chris Weidman vs. Anderson Silva-szerű horrorshow-hoz.

Hogy “Poatan” beváltja-e az ígéretét, november 12-én a Madison Square Gardenben kiderül.

Borítókép és fotók: Mike Roach/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ