Pitbull bebetonozhatja helyét a Bellator “királyaként”? – Borics az útjába akar állni

Patrício “Pitbull” Freire nem tervezi a visszavonulást. De biztosított mindenkit, amikor eljön az idő, befejezi legendás karrierjét, de ez nem AJ. McKee miatt lesz.

A Bellator regnáló pehelysúlyú világbajnoka, Freire október 1-jén, a Bellator 286-on védheti meg a címét Borics Ádám ellen. Annak ellenére, hogy Freire körül nagy az izgalom a Borics elleni mérkőzés miatt, McKee-vel még mindig van egy befejezetlen ügye, amit majd rendeznie kell.

McKee a múlt héten a Sports Illustratednek azt mondta: „Vissza fogok vágni neki. Ha legyőzi Boricsot és nem vonul vissza, akkor akarok ellene egy meccset. Újra lemegyek abba a súlycsoportba, mert tudom, hogy ő nem fog váltani, ezt követően pedig szétrúgom a seggét.”

Nem meglepő módon Freire nem értett egyet McKee merész kijelentésével.

„Öt meneten keresztül bunyóztam vele, és nem csinált semmit ellenem. Megpróbált földre vinni, de belebukott. Szoros guillotine-ba szorítottam, amiből alig tudott kiszabadulni. Beszélhet tovább, de egyértelmű, hogy ki a legjobb bunyós közöttünk. Hadd beszéljen. A következő meccsünkön újra bebizonyítom ki a jobb.”

McKee 2021 júliusában legyőzte Freire-t, ezzel véget vetett egy hétmeccses győzelmi sorozatnak, és egy lenyűgöző, első menetes submission győzelemmel megszerezte a pehelysúlyú bajnoki címet. Freire a visszavágón bajnoki teljesítménnyel válaszolt, egyhangú pontozással visszaszerezte az övet, és maradandó sebet ejtett McKee korábban veretlen rekordján.

McKee szintén ott lesz a Bellator 286-on, és szülővárosa közönsége előtt küzd majd a kaliforniai Long Beachen. Nem lesz visszavágó Freire ellen, helyette egy könnyűsúlyú mérkőzésen lép majd szorítóba Spike Carlyle ellen. Freire szintén szeretné a trilógiaharcot, amivel szeretné végleg bebizonyítani, hogy ő a jobb harcos.

„Amióta véget ért a második meccs akarom a harmadikat. Egyenlően állunk, nem vagyok elégedett azzal a győzelemmel, amit ő aratott felettem, és ő sem elégedett azzal a győzelemmel, amit én arattam ellene. Ennek a történetnek szüksége van még egy fejezetre, és én végleg le akarom zárni. Nagyon remélem, hogy a trilógia harcra sor fog kerülni. A történetnek azután lesz vége, hogy még egyszer legyőztem őt.”

A Pitbull-McKee III. előtt azonban egy címvédésre is szüksége lesz. Borics tavaly márciusban Mads Burnell ellen aratott magabiztos győzelmet.

„Borics nagyon jól harcolt azon a mérkőzésen. Ő egy rendkívül sokoldalú harcos. Nagyon izgatott vagyok, hogy megvédjem az övemet ez ellen a fiatal és tehetséges harcos ellen.”

Freire a Bellator történetének legeredményesebb harcosa, 35 évesen is figyelemre méltóan néz ki. Most, hogy harmadszor is pehelysúlyú bajnok, élvezi a gondolatot, hogy megvédheti címét a divízió összes feltörekvő sztárja ellen.

„Még mindig ki tudok állni, és meg tudom verni ezeket a fiatal srácokat, akik állítólag a jövőt jelentik. Még mindig én vagyok a király. Ez az, ami motivál engem. Ez a címvédés azt fogja mutatni, hogy még mindig magasabb szintet képviselek, mint bárki. Már nem vagyok gyerek, így minden, amit csinálok, most még lenyűgözőbb, mint korábban. Most vertem meg azt a fickót, akiről mindenki azt mondta, hogy ő a következő nagy bajnok, és öt menetben egyhangú pontozással győztem. Nem csak valaki vagyok a top 10-ből, hanem a hegy csúcsa vagyok.”

Freire jelenleg a Bellator elsőszámú bunyósa, de a jövője tele van komoly akadályokkal. McKee és Borics mellett ott van még Burnell fenyegetése, valamint talán a divízió feltörekvő sztárja, Aaron Pico is.

„Minden nap hajt a hév. Még mindig fejlődök, és tudom, hogy közel sem vagyok tökéletes. Ez még nagyobb motivációt ad, hogy folyamatosan dolgozzak. Meddig lehetek a legjobb? Ez a kihívás számomra.”

Borítókép és fotók: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ

 • Borics Ádám őszintén a “Pitbull Campről”

  Borics Ádám már Svédországban fájdalmakkal küzdött, de folytatta a felkészülést. Ennek viszont ára lett, mert miközben Peszlen Ferivel készült egyszer csak megtörtént a baj. Soha nem érzett Ádi még...
 • Februárban visszatér Növényi Norbert Jr!

  A Bellatornál versenyző magyar harcos, Ifj. Növényi Norbi 2020 októberében egy bejegyzésben osztotta meg rajongóival, hogy edzés során súlyos sérülést szenvedett. A sportolónak a keresztszalagja szakadt el, ami miatt...
 • Nemkov nyert: jöhet Yoel Romero!

  A Bellator félnehézsúlyú bajnoka, Vadim Nemkov megőrizte címét a korábbi UFC-s Corey Anderson ellen. Nemkov egyhangú pontozással, 48-47, 49-46 és 49-46 arányban győzte le Andersont. És már azt is...
 • A Bellatornak megvan az első dagesztáni bajnoka

  Usman Nurmagomedov azzal a céllal érkezett pályafutása első ötmenetes mérkőzésére, hogy történelmet írjon, és egy domináns 25 perces teljesítményt követően kis ellenállással elérte célját. A továbbra is veretlen Nurmagomedov...