Usyk kemény meccsre számít: nem lesz könnyű dolgom

A WBA, IBF, IBO, WBO nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk nem számít könnyű mérkőzésre szombat este, amikor a nagy érdeklődéssel várt visszavágón Szaúd-Arábiában Anthony Joshua ellen ringbe lép.

Tavaly szeptemberben Usyk volt az esélytelenebb, de mindezt felborítva egyhangú pontozással legyőzte Joshuát a Tottenham Hotspur Stadionban.

Ezúttal Usykot tartják többen is az esélyesebbnek, ő viszont úgy érzi, semmi sem változott.

„A különbség az, hogy nálam lesznek az övek. Tisztában vagyok vele, hogy attól, hogy most bajnokként lépek a ringbe, nem lesz könnyebb a mérkőzés. Megfelelően kell végeznem a munkám, ami nem lesz egy könnyű feladat” – mondta Usyk a Sky Sportsnak.

Két nagy különbség is van az első mérkőzéshez képest. Joshua útjai elváltak a régi edzőjétől, Robert McCracken-től, és felvette a helyére a veterán, Robert Garciát. Míg Usyk úgy tűnik, sokkal nagyobb izomtömeggel rendlekezik most, mint legutóbb.

„Nem fogok sokat elárulni a stratégiámról. Kicsit nehezebb vagyok, mint legutóbb voltam. Nem vagyok biztos abban, hogy milyen súllyal fogok a ringbe sétálni, ezt majd pénteken a mérlegelésen meglátjuk. Nem vagyok egy nagy megmondóember, majd szombat este minden kiderül, én csak teszem a dolgom.”

Borítókép és fotók: Nick Potts/PA Images a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ