Raul Rosas Jr. fontos áldozatokat hozott a UFC 282-es debütálása előtt

Raul Rosas Jr-nak áldozatokat kellett hoznia a UFC-s debütálása előtt, de úgy véli, hogy ezekre szükség volt a céljai eléréséhez. A veretlen 18 éves harcos a UFC 282-en debütál a promócióban Jay Perrin ellen. Az eseményre szombaton kerül sor a T-Mobile Arénában.

A mexikói születésű Rosas Jr. azután szerződött a UFC-hez, hogy szeptemberben legyőzte Mando Gutierrezt a Dana White Contender Series-en. A fiatal gyors sikereket szeretne elérni, hogy a történelem legfiatalabb UFC-bajnoka legyen.

Perrin a következő kijelentéssel gúnyolódott ellenfele céljain: „Én pedig a Mikulás akarok lenni.” Mielőtt kitért volna az áldozatokra, amelyeket meg kellett hoznia ahhoz, hogy debütálhasson a UFC színpadán, Rosas Jr. válaszolt Perrinnek, aki szintén UFC-s karrierje első győzelmére törekszik.

„Valójában jobb munkát végezne a Mikulásként, mint harcosként. Szóval, ez után a meccs után ez az álom valóra válhat. Elmehet, beöltözhet Mikulásnak, és kiállhat a bevásárlóközpont elé, és néhány gyerek fotózkodhat vele. … Ha akar, vehet nekem ajándékot, és elhozhatja az otthonomba” – mondta Rosas Jr. a riportereknek, köztük az MMA Junkie-nak.

Amikor a UFC-ben való szereplése valósággá vált, Rosas Jr. jelentős változásokat kellett vezessen a mindennapjaiba. Soha nem gondolta volna, hogy el kell hagynia a rendszeresen tervezett tinédzsertevékenységeit, például a középiskolai barátaival való lógást.

„Igazából nem tudtam, hogy ilyen áldozatot kell hoznom. Tudtam, hogy ebben a korban már korán az UFC-ben fogok szerepelni, de valamiért nem gondoltam, hogy még mindig középiskolás leszek. Ez meg sem fordult a fejemben. Szóval igen, ott kellett hagynom az iskolát, de úgy értem, bárcsak még mindig iskolába járnék, rendes iskolába. Szerintem az elég jó móka, tudod, a barátokkal lógni. Ezt most hátra kellett hagynom, hogy még nagyobb harcos legyek.”

A középiskolások nem gyakran szembesülnek azzal, hogy ilyen fiatalon életet megváltoztató karrierdöntést kell hozniuk. Míg a barátai főiskolai jelentkezési lapokat töltenek ki, vagy a munkaerőpiacra való belépésen gondolkodnak, addig Rosas Jr. abban a helyzetben van, hogy a világ legjobb bunyósai ellen versenyezhet.

„Azt hiszem, ez arról szól, hogy mennyire akarom. Szóval, bármire hajlandó vagyok. Bármibe kerül, hogy elérjem, amit akarok. Ezt kell tennem. Nehéz, hiszen amikor iskolába jártam, meghívtak partikra, iskola utáni bulikra, meg ilyesmikre, vagy a barátaimmal lógtam. De sosem volt időm ilyesmire, mert az edzőteremben kellett lennem. Szóval igen, ez egy nagy áldozat volt, amit meg kellett hoznom. Úgy gondolok rá, hogy amit most meghozok áldozatot, annak a gyümölcsét később fogom kiélvezni. Szóval a karrierem után, amikor mindent megnyertem, ne lepődjön meg senki, ha azt látják, hogy vadul bulizok meg ilyesmi.”

Borítókép: Amy Kaplan/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ