Robert Garcia úgy érzi, Joshuát a tizedik menetben mentálisan legyőzte Usyk

Robert Garcia, Anthony Joshua új vezetőedzője szerint a brit sztár mentálisan kikapott a múlt szombati, Oleksandr Usyk elleni szaúd-arábiai visszavágó tizedik menetében.

Usyk egynhangú pontozással nyert Joshua ellen tavaly szeptemberben a Tottenham Hotspur Stadionban, amikor is megszerezte a WBO, IBF, IBO, WBA nehézsúlyú bajnoki címeket. A visszavágó hasonló végeredménnyel zárult, Usyk akarata érvényesült és megtartotta az öveket.

A második összecsapás során Joshuának a kilencedik menetben volt egy nagy pillanata, amikor úgy tűnt, hogy testre mért ütései megingatták Usykot. Amikor már úgy tűnt, hogy Joshua átveszi a mérkőzés irányítását, Usyk a tizedik menetben feljebb kapcsolt és lebokszolta Joshuát. Usyk a tizenegyedik és tizenkettedik menetben is folytatta menetelését.

„Joshua a tízedik vagy tizenegyedik menet óta mentálisan már kikapott. A tizedik menetben Usyk nagyot ment. Ez megváltoztatta az egész meccset, és mentálisan legyőztek minket. Abban a pillanatban egy jó ütésben vagy valami hasonlóban bíztunk, mert Anthony kemény ütő, és egy ütés megváltoztathatja a meccset” – mondta García az Izquierdazónak.

Garcia úgy érezte, hogy a kilencedik menet volt a nagy pillanatuk, ahol Joshuának jó esélye volt arra, hogy befejezze a küzdelmet. Usyk azonban felpörgött, és a hátralévő három menetben átvette az irányítást, hogy stílusosan lezárja a mérkőzést.

„A küzdelem jól alakult számunkra, de a tizedik menet mindent megváltoztatott. Az utolsó három menet volt az, ami megváltoztatta a küzdelmet. A kilencedik menetben közel voltunk a győzelemhez, talán még kiütés is lehetett volna. A kilencedik menetig a bírói pontozólapok alapján mi nyertük a meccset. Usyk nagyszerű bunyós, óriási szívvel, aki tudja, hogyan kell erősen befejezni a küzdelmeket, ahogy a bajnokok szokták.”

https://www.instagram.com/p/Chh36zVMw9V/?hl=hu

„A kilencedik menetben én és a srácok a sarokban azt mondogattuk magunknak, hogy miénk a meccs. De semmi sincs meg biztosan a gongszóig. Usyk a tizedik menetben erősebben állt ki, és ez megváltoztatta a mérkőzést. Az elmúlt napokban még arra is gondoltam, hogy Anthony Joshua volt az, aki mentálisan legyőzte magát. A kilencedikben Joshua rengeteg ütést szórt, és majdnem kiütötte Usykot. Lehet, hogy kiürült, de lehet, hogy csak Usyk erősebben és motiváltabban érkezett a tizedik menetre, nem tudjuk. Ezen a mérkőzésen úgy gondolom, hogy Usyk mentálisan erősebb volt. Miután közel került a kiütéshez, ahelyett, hogy feladta volna, erősebben jött vissza. Az akarata és az a vágya, hogy bizonyítson a hazájának, nem hagyta veszíteni. Üzenetet akart közvetíteni az ott kialakult helyzet miatt. Ő egy nagy inspiráció számukra (az ukránok számára). Az elméje volt az, ami miatt megfordította a harcot, és győzelemhez vezette. És úgy gondolom, hogy Anthony elméje egy kicsit gyengébb, mint Usyké.”

„A saját tapasztalataim miatt észreveszem, ha egy bunyós mentálisan legyengül. Ilyenkor az instrukciók nem működnek, mert a bunyós már nem figyel, az elméje összeomlik. Megpróbáltuk motiválni Anthonyt és nem utasításokat adni neki. Olyan képeket kell előhozni benne, mint a családja, hogy rákapcsoljon, de ez sem működött.”

Borítókép és fotók: Francois Nel/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ