Cormier: Chimaev a legnagyobb vesztese Edwards győzelmének

Daniel Cormier szerint Leon Edwards UFC váltósúlyú bajnoki címének megnyerése késlelteti Khamzat Chimaev címszerzési reményeit.

Dana White, a UFC elnöke első számú kihívónak nyilvánította Chimaevet, ha szeptember 10-én a UFC 279-en legyőzi Nate Diazt, de miután Edwards múlt szombaton a UFC 278-on egy elképesztő fejrúgással letaszította a trónról a bajnok Kamaru Usmant, valószínűleg trilógia következik.

Mi lesz tehát Chimaev sorsa? Cormier úgy gondolja, hogy Diaz után most még egy győzelemre lesz szüksége ahhoz, hogy a címért mehessen.

„Szerintem a múlt hétvégén nem fogta fel, hogy ő lett a legnagyobb vesztese a Usman vs. Leon mérkőzésnek, mert ő lett volna a soros. Csak annyit kellett volna tennie, hogy túljut Diazon, és máris a bajnoki címért harcol, de most, hogy Leon Edwards nyert, a trilógia fog következni, és jogosan” – mondta Cormier a YouTube-csatornáján.

„Úgy érzem, hogy Diaz számára ez a meccs az örökségért van. Míg Chimaevnek ez csak egy újabb skalp az önéletrajzában, mert nem tudom, hogy ez a győzelem tényleg közelebb hozza-e őt egy bajnoki mérkőzéshez. A múlt hétvégi eredmény miatt még egy kell neki. Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az ellenfele. Ha legyőzi Diazt, akkor Covington lesz a következő?”

White már felvetette annak a lehetőségét, hogy Chimaev összecsap Covingtonnal, miután Khamzat áprilisban a UFC 273-on legyőzte Gilbert Burnst. Covington nem harcolt azóta, hogy márciusban a UFC 272-en legyőzte a korábbi legjobb barátból lett ellenségét, Jorge Masvidalt, de White elárulta, hogy már tervezik a következő mérkőzését.

Covingtont állítólag Masvidal megtámadta egy Miami Beach-i étterem előtt, alig néhány héttel a meccsük után. A rendőrségi jelentés szerint Covingtonnak letört egy foga és csuklósérülést szenvedett. A “Gamebred”-et letartóztatták és súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolták meg. Az előzetes meghallgatását augusztus 31-re tűzték ki.

Borítókép és fotók: Francois Nel/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ