(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Roy Jones azt tanácsolja Joshuának, hogy kerülje el a Wildert

A korábbi világbajnok Roy Jones Jr. azt tanácsolná Anthony Joshuának, hogy kerülje el, hogy egy olyan embert válasszon visszatérő ellenfélnek, mint Deontay Wilder.

Wilder októberben tért vissza a ringbe, amikor a brooklyni Barclays Centerben kevesebb, mint egy menet alatt kiütötte Robert Heleniust. Joshua a WBA, IBF, IBO, WBA nehézsúlyú bajnok Oleksandr Usyk ellen kapott ki egymás után kétszer.

Az elmúlt hetekben Wilder képviselői érdeklődtek egy esetleges Joshua elleni mérkőzés iránt. Joshua nyitott a lehetőségre, de nem tűnik valószínűnek. A brit sztár a tervek szerint márciusban tér vissza. Jelenleg új vezetőedzőre vadászik – és Jones az egyik a több edző közül, aki érdeklődik az állás iránt.

Ha Jones lenne AJ edzője, azt tanácsolná neki, hogy kerülje el Wildert a visszatérése alkalmából, amíg nem szokja meg új edzőjét.

„Nem mehet bele egy Deontay Wilder elleni meccsbe, miután két meccset is elveszített Usyk ellen. Ennek nincs értelme. Ha talál egy olyan ellenfelet, aki kevésbé olyan jó ütő, mint Wilder és nyer, akkor visszatérhet. Aztán hozzászokhat a tanácsokhoz, amiket az új edzője ad neki. Amint megbarátkozik ezekkel a kiigazításokkal, akkor megküzdhet Wilder. Mert remélhetőleg ezek a tanácsok jobbá tennék, és magabiztosabb lenne. De két Usyk elleni vereség után az önbizalmad nincs a helyén, és ha Wilder még megverne… Őrültség lenne most kiállni ellene. Wilder egy fenomenális nehézsúlyú, az egyik legkeményebben ütő. Ha hibázol Wilder ellen, akkor véged is lehet” – mondta Jones az iD Boxingnak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ