Salita bízik benne, hogy Whyte kiáll Otto ellen

Otto Wallin január 27-én újabb meccset nyert, ami egy fárasztó folyamat, hogy aktív maradjon, miközben a nehézsúlyú kihívó promótere megpróbál egy újabb magas rangú lehetőséget kiharcolni neki.

A svéd balkezes egyhangú pontozással győzte le a mexikói veteránt, Helaman Olguint egy nem közvetített nyolcmenetes mérkőzésen a New Hampshire állambeli Windhamben. Most, hogy Wallin legyőzte Olguint, promótere, Dmitriy Salita arra koncentrálhat, hogy megpróbálja megszerezni Wallinnak a Dillian Whyte elleni mérkőzést, amelyre 16 hónappal ezelőtt került volna sor. Salita reméli, hogy Whyte ugyanúgy hajlandó lesz Wallin ellen bokszolni, mint egykor, 2021-ben. A Whyte-Wallin mérkőzést 2021. október 30-ra tervezték a londoni O2 Arénában, de Whyte az előtte lévő héten vállsérülés miatt visszalépett.

Ahelyett, hogy átütemezte volna a Wallin elleni meccsét, Whyte inkább Tyson Fury ellen lépett ringbe a WBC címéért tavaly április 23-án a teltházas londoni Wembley Stadionban. Wallin sokkal több gondot okozott az angol Fury-nak, mint Whyte.

„Whyte nem tűnt világklasszisnak az utolsó két meccsén. Ahhoz, hogy elit szinten versenyezhessen, és hogy indokolt legyen számára egy Joshua elleni meccs, valaki nagy névvel kell küzdenie. Nyilván én képviselem Ottót, és a mérkőzésüknek nagy múltja van. Ez természetes, mert a győztesnek sok lehetősége lenne” – mondta Salita a BoxingScene.com-nak.

A promóter Eddie Hearn már többször beszélt arról, hogy előnyben részesíti azt a tervet, hogy a nyáron a Wembley Stadionban rendezzenek egy Anthony Joshua-Whyte visszavágót. Erről a mérkőzésről azonban még nincs megállapodás, és Joshua, aki hét évvel ezelőtt a hetedik menetben megállította Whyte-ot, megállapodott, hogy április 1-jén az O2 Arénában az amerikai Jermaine Franklin ellen lép ringbe.

Franklin a november 26-i, a londoni OVO Arena Wembleyben rendezett mérkőzésükön próbára tette Whyte-t, aki megosztott pontozással győzött. Whyte szeretne még egyszer bunyózni a Joshua elleni visszavágó előtt, azonban Wallin több mint alkalmas arra, hogy legyőzze őt, és megakadályozza, hogy Whyte újra Joshua ellen mehessen.

„Ez egy olyan mérkőzés, amelynek van némi történelme. Dillian egyszer elfogadta, mert úgy gondolta, hogy meg fogja verni Ottót. Otto pedig azért fogadta el, mert úgy érezte, hogy meg fogja verni Dilliant. Az Otto vs. Whyte győztese jogosult lenne az összes elit nehézsúlyú ellen megküzdeni. Ha Otto nyer, akkor lenne értelme, hogy megküzdjön az Usyk vs. Fury győztesével vagy Joshua ellen. De ha Whyte nyer, akkor mehetne Joshua vagy Jermaine ellen bokszolni.”

Salita néhány héttel ezelőttig úgy gondolta, hogy Wallinnak jogos esélye van arra, hogy Joshua következő ellenfele legyen. Míg Joshua végül beleegyezett, hogy egy másik bokszolóval, akit Salita képvisel, Franklinnel mérkőzzön meg.

„Promóterként kötelezettséget vállaltam a bunyósaim felé, hogy biztosítsam, hogy elfoglaltak maradjanak és fejlődjenek. Mindig azon dolgozom, hogy a legnagyobb és legjobb meccseket hozzam össze nekik. Amikor azonban a nagy meccsek elmaradnak, az én felelősségem, hogy a bunyósaimat aktívan tartsam.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ