Smith a súlycsökkentésről: nem voltam benne biztos, hogy élni fogok

Anthony Smith, Jon Jones egykori elsőszámú kihívójának szervezete nem tudja eléggé megköszönni neki, hogy úgy döntött, hogy 2018 júniusában felugrik félnehézsúlyba.

Az egykori középsúlyú legutóbb a UFC 277-en szerepelt július 30-án, ahol Magomed Ankalaev ellen vereséget szenvedett. A mostani fogyasztásai sem könnyűek, de régebben jobban megviselték ezek a helyzetek.

„Többször előfordult már velem, hogy amikor súlycsökkentek, azon gondolkozom, vajon túlélem-e. Nagyon rossz volt. A szállodámból a mérlegelésre nem tudtam elsétálni. Öt perces út, számomra 15 percbe telt volna, mert körülbelül öt lépésenként le kellett volna térdelnem, hogy magamnál maradjak. Régebben sokáig kellett hátul térdelnem a függöny mögött, majd sietve pontosan odatéve a mérleget, ahova mondtam bemértem. Ha húztuk volna ott az időt, biztosan elájulok” – mondta Smith az MMA Hournak.

Smith mérlege 36 győzelem és 17 vereség, a mostani Ankalaev elleni vereség előtt három meccsen át tartó győzelmi sorozatban volt. Smith számára ez lett volna az utolsó mérkőzés a UFC-ben, de az utolsó pillanatban újból aláírt a szervezethez, aminek egyik fő oka, hogy a ketrecen kívül is együtt dolgoznak.  

Az MMA Fighting Global Rankings 8. helyén álló félnehézsúlyú játékosnak eltört a lába Ankalaev ellen, és valószínűleg 2023-ig már nem tér vissza a ketrecbe. Így egy darabig biztosan csak elemzőként láthatjuk őt a UFC közvetítésekben.

Borítókép és fotók: Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ