Dana White elmagyarázza, miért nem Khabib minden idők legnagyobb MMA-harcosa

A UFC elnöke, Dana White nemrég elárulta, miért nem tartja Khabib Nurmagomedovot minden idők legjobb UFC-harcosának.

Nurmagomedov 2020-ban veretlenül vonult vissza, miután harmadszor is megvédte könnyűsúlyú övét, utoljára éppen Justin Gaethje ellen. A „The Eagle” lenyűgöző győzelmet aratott Conor McGregor, Dustin Poirier és Rafael Dos Anjos ellen UFC-pályafutása során – akik mind korábbi bajnokok. Azonban a legfőbb kritika Khabib örökségével kapcsolatban, azok a 2014 előtti ellenfelei.

A „GQ Sports”-nak adott közelmúltbeli interjú során Dana White elmagyarázta, miért nem gondolja minden idők legjobbjának Nurmagomedovot.

„Ez nehéz, nyilvánvalóan nagyon tehetséges harcos. Ki tudja, mit tudna még elérni? De túl korán visszavonult. Úgy értem, Jon Jones valószínűleg nehézsúlyban fog küzdeni idén. Tudod, bármit is gondolsz Jonról, nehéz nem GOAT-nak nevezni. Megpróbáltam meggyőzni Khabibot, hogy térjen vissza. Meglátjuk, mi történik a következő néhány évben. De úgy érzem, hogy fénykorában távozott, hiszen láthattuk mit tett Justin Gaethje-vel közvetlenül a visszavonulása előtt.”

Dana White tehát nehezen talált helyet Khabib Nurmagomedovnak a Top-5 listáján, amikor megkérték, hogy állítson össze egy sorrendet, hogy kik az ő személyes Top-5 bunyósai minden időkből.

„Jon Jones, Anderson Silva, Ronda Rousey, Conor McGregor, GSP. Annyi mindenkinek még helye lenne ezen a listán, például Usman is megérdemelné.”

Borítókép és képek: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ