Sterling felfedte részleges bicepszszakadását, kétségbe vonta a Cejudo elleni márciusi meccsét

Úgy tűnik, hogy a UFC nagyváltósúlyú bajnok Aljamain Sterling visszatérésére a ketrecbe még tovább kell várni.

Sterling elárulta, hogy részleges bicepszszakadással bajlódik, és kétségessé vált, hogy a várakozásoknak megfelelően márciusban, a UFC 285-ön Henry Cejudo ellen megvédheti címét.

Sterling a YouTube-csatornáján nyilatkozott a helyzetről, ami valószínűleg késleltetni fogja a visszatérését.

„Valószínűleg azon gondolkodtok, hogy fogunk-e harcolni vagy sem. A meccs állítólag én és Henry Cejudo között lesz. Azt hiszem, ez már eldőlt. Az, hogy folytathatom-e a felkészülést ezzel a bicepszszakadással vagy sem, az viszont kérdéses. Belevetni magam egy edzőtáborba elszakadt bicepsszel, egy olyan fickó ellen, aki erősebb a birkózás terén és ezért ezt fogja kihasználni… Szükségem lenne erre a bicepszre ellene, hogy 100 százalékos teljesítményt nyújthassak. Nem veszem félvállról Henry Cejudót. Igyekeztem a legjobb formámba kerülni, de nem egyszerű, amikor egy ilyen sérülés hátráltatt. Tudok futni, sprintelni, ez mind jó, de meg kell bizonyosodnom arról, hogy megvan az állóképességem, hogy 25 percig bírjam egy olyan fickóval, mint Henry. Ő kisebb, így a kondíciója sokkal jobb lesz, mert nem fog annyi súlyt leadni. Szóval komplikált a helyzet… Reális-e, hogy márciusban harcoljak? Nem hiszem.”

A Sterling és Cejudo közötti bajnoki mérkőzést a UFC soha nem írta alá és nem is tette hivatalossá. Nemrég azonban mindketten nyilvánosan megegyeztek abban, hogy márciusban megküzdenek. Sterling elmondta, hogy a bicepszsérülése már egy ideje hatással van rá, és korábbi címmeccsekbe is ezzel ment bele. Azt nem árulta el, hogy potenciálisan mennyi ideig tarthat a felépülése.

Ezek után a nagyváltósúlyú topbunyós Sean O’Malley a Twitteren felvetette egy esetleges Cejudo elleni mérkőzés lehetőségét, ha Sterling kiesik.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ