Shakur Stevenson v Edwin De Los Santos
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 16: Shakur Stevenson leaves the ring after defeating Edwin De Los Santos in a fight for a vacant WBC lightweight title on November 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. Stevenson won the vacant title by unanimous decision. (Photo by Steve Marcus/Getty Images)

Stevenson Davist és Lomachenkót akarja, de…: „Azért nem akarnak neki nagy meccset adni, mert lejár a szerződése”

Három meccset szeretne Shakur Stevenson, de úgy érzi, egyikhez sem áll közel. A WBC könnyűsúlyú világbajnok kívánságlistáján a WBA uralkodója, Gervonta “Tank” Davis, a WBO övét birtokló Denys Berinchyk és az IBF címvédő Vasiliy Lomachenko szerepel.

A 26 éves tehetséges balkezes Stevenson július 7-én a New Jersey állambeli Newarkban található Prudential Centerben Artem Harutyunyannal találkozik a promóterrel, a Top Rankkel fennálló szerződésének utolsó mérkőzésén.

A Davis és Lomachenko esetleges találkozójával kapcsolatos spekulációk közepette Stevenson társmenedzsere, Josh Dubin megvédte Stevenson pozícióját, mint a bokszsport jelentős vonzerejét. Bob Arum promóter nemrégiben úgy fogalmazott, hogy Lomachenko jövedelmezőbb lehetőség Davis számára, mint Stevenson.

„Ha egy bunyós nem hoz az asztalra olyan embereket, akik fizetnek azért, hogy megnézzék a mérkőzést, akkor nagyon nehéz nagy meccset csinálni neki” – mondta Bob Arum.

„Véleményem szerint – és én menedzselem Shakurt James Prince-szel – ez egy teljesen értelmetlen indok, hogy miért nem erőltetik Shakurnak ezt a meccset” – mondta Dubin. „Lomachenko három meccsel ezelőtt nem tudta megtölteni a New York-i Madison Square Gardent, a The Garden kis termében kellett bokszolnia. Shakur folyamatosan az egyik legmagasabban jegyzett bunyós. Az egyetlen alkalom, amikor nem a magasabb nézettségűek közé tartozott, az volt, amikor csütörtök este bokszoltatták, megpróbáltak meggyőzni minket arról, hogy a Forma-1-es verseny miatt az lesz a világ legnagyobb eseménye. Shakur nem is akarta megcsinálni. Azt mondta: “Nem fogják tudni megtölteni az arénát”. Az emberek levonhatják a saját következtetéseiket. Szerintem ez elég nyilvánvaló, azért nem akarnak neki nagy meccset adni, mert lejár a szerződése. De megvan a hatalmuk, hogy azt mondják Lomachenkónak: ‘Nézd, itt a meccs, amit felajánlunk neked. Ezt nem teszik meg. Azt mondhatnák Tank Davis embereinek, hogy ‘Nézd, Shakur nagyobb meccs. Véleményünk szerint az nagyobb meccs, ha két veretlen srác csap össze, akik egy korban vannak, mint egy 36 éves Lomachenko elleni. Shakur a legnagyobb meccseket akarja. És megértem, hogy nem kényszeríthetik az embereket, hogy megküzdjenek vele, de azt a magyarázatot adni, hogy azért nem próbálnak tárgyalni egy Tank Davis elleni meccsről, mert Shakur nem a húzóember, az egyszerűen hülyeség. Megvan a lehetőségük, hogy segítsenek nekünk ezeket a meccseket összehozni, de nem teszik meg.”

Stevenson a sportág egyik legtehetségesebb bokszolója, aki 21-0 (10 KO) mérleggel büszkélkedhet. Legutóbbi mérkőzése egy unalmas siker volt Edwin De Los Santos ellen még novemberben.

„Három meccs van, amit Stevenson akar: Lomachenkót, Tankot és Berinchyket. Ezeket a meccseket akarja. Könyörög ezekért.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ