Cris Esqueda / Golden Boy Promotions

Lehet, hogy végül láthatunk egy Devin Haney-Ryan Garcia visszavágót? „Mindenki vesztes volt ezen a meccsen”

A vita folytatódik: Vajon Ryan Garcia és Devin Haney valaha is megrendezi a visszavágót?

Miután Garcia megkapta a felfüggesztést, pénzbüntetést és elvették a Haney elleni győzelmét, amiért megbukott a mérkőzés előtti, tiltott teljesítményfokozó szerre, az ostarinra. A kérdés továbbra is fennáll, hogy ezek az örökké összekötött riválisok újra egy ringbe szállnak-e majd?

Pénteken Haney (aki a New York-i Állami Atlétikai Bizottság no contest döntése után 31-0-ra áll) azt mondta, hogy vizsgálja a Garcia elleni pert a többségi döntéssel elszenvedett vereségéből eredő károk megtérítése érdekében.

A 25 éves Haney a mérkőzésből származó nyolc számjegyű bevételeket követően alig több mint 1,6 millió dolláros ajánlatot kapott a Top Rank-tól a spanyol Sandor Martin elleni kötelező WBC kisváltósúlyú címvédésére. Haney határozottan jelezte, hogy inkább kiüríti az övet és hosszabb szünetet tart.

„Mindenki vesztes volt ezen a meccsen” – mondta a ProBox TV elemzője és korábbi bajnok, Chris Algieri a “Deep Waters” epizódjában. „Devin Haney nagy verést kapott. Az értéke megváltozott az anyagiakat nézve… nem gondolod, hogy ezt nem befolyásolta a vereség? Akár törölték a rekordjából, akár nem, az a pillanat megtörtént. Ryan pedig nem csak pénzt veszített, az emberek mindig arra a fickóra fognak gondolni, aki megbukott a PED-teszteken. Két meccset veszített el [az egyéves New York-i felfüggesztés miatt], mindkettőért több tízmillió dollárt fizetett.”

Mégis Paulie Malignaggi azt mondta, arra számít, hogy valamikor lesz egy Garcia-Haney visszavágó, valószínűleg váltósúlyban.

„Az emberek látni akarják ezt a meccset: Tényleg Garcia nyert? Hatással volt rá a tiltott szer? Garcia rajongói látni akarják, hogy ezt helyrehozza.”

Algieri azonban azt mondta, hogy Garcia kiszámíthatatlan viselkedése a mérkőzés előtt és után meggyőzte őt arról, hogy “elég buktató van” ahhoz, hogy a mérkőzésre soha ne kerüljön sor.

„Jó küzdelem volt” – mondta Algieri az áprilisi mérkőzésről. “Szeretném, ha ezúttal is ugyanúgy mérlegelnének. De én mondom neked, hogy nem fogjuk látni a visszavágót.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ