Sugar Ray Leonard elismeri, hogy boksz nélkül már régen meghalt volna

Ray Charles Leonard egykori amerikai bokszoló, akit a sportág élő legendájának tartanak. 1997-ben vonult vissza a boksztól, ő volt az első a profi ökölvívás történetében, aki öt különböző súlycsoportban is világbajnok tudott lenni.

Olimpiai érmes

66 évesen az egykori világbajnok és egyben az 1976-os montreali olimpián egykor aranyérmes bokszolója azt állítja, hogy az ökölvívásnak hála sikerült előrébb jutnia, ami igazából az életben maradását is jelentette.

„Nem lennék itt, és valószínűleg már nem is élnék… A boksz lehetővé tette, hogy apám 95 éves koráig éljen” – árulta el Leonard a Boksz Világtanácsnak adott interjújában.

Emlékezetes küzdelmeket vívott, olyan riválisok ellen nyert, mint Wilfredo Benitez, Roberto “Hands of Stone” Duran és Thomas Hearns, az egykori univerzális bajnok azonban elismerte, hogy élete fordulópontja az olimpiai játékokon való részvétel volt.

„Amikor visszajöttem az olimpiáról orvosi ellátásra volt szükségem. Beszéltem mentorommal, Janks Mortonnal, aki azt tanácsolta, hogy legyek profi. A boksszal egy álmom vált valóra, ez az életem.”

NEW ORLEANS – NOVEMBER 25,1980: Sugar Ray Leonard leaves the ring with his belt on after winning the fight against Roberto Duran at the Superdome in New Orleans, Louisiana. Sugar Ray Leonard won the WBC welterweight title by a TKO 8. (Photo by: The Ring Magazine via Getty Images)

Hiányzik neki az edzés

Huszonöt éve, hogy utoljára a ringben hallhatta a gongot, mielőtt végleg szögre akasztotta a kesztyűit. Sugar Ray Leonard elismeri, hiányoznak neki az edzések, és minden, ami az ökölvívás körül forog.

„Zene ez a fülemnek. Nagyszerű érzés. Látod az elme, a test és a lélek átalakulását. A boksz az élet jele. Ezek a dolgok hiányoznak. Már nem harcolok, de soha nem fogom abbahagyni a zsák ütögetését és a mozgást.”

Leonard legutóbbi küzdelme 1997. március 1-én volt a Puerto Ricó-i Hector “El Macho” Camacho ellen, aki az ötödik menetben kiütötte, egyértelművé téve számára, hogy ideje lehetőséget adni a többi harcosnak a ragyogásra.

„A boksz az életemet jelenti, muszáj a ringben keménynek lenni, de egyben okosnak is kell. Hallgatnod kell a tested jelzéseire” – mondta a mára már veterán ex-harcos.

Borítókép és fotók: Amy Sussman/WireImage

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ