„Szinte olyan, mintha a boksz és Devin egymásnak lettek volna teremtve”

Attól a pillanattól kezdve, hogy Devin Haney közel két évtizeddel ezelőtt felvette első bokszkesztyűjét, Bill Haney, Devin édesapja és edzője hitt abban, hogy fia kitörölhetetlen nyomot hagy majd maga után a boksz világában.

Bár a 23 éves ökölvívó még mindig pályafutása kezdeti szakaszában van, továbbra is bizonyítja apja igazát. Június 5-én, az ausztráliai Melbourne-ben, a Marvel Stadionban Haney a négy öves korszak legfiatalabb vitathatatlan világbajnoka lett, méghozzá George Kambosos Jr. ellen.

Kambosos azonnali visszavágó záradékának érvényesítésétől sem riadt vissza, Haney újabb magabiztos győzelmet aratott. Bill szilárdan hisz abban, hogy fia az egyik legjobb bunyós lehet, akit a bokszsport valaha látott.

„Ő az egyik legnagyobb alakulóban lévő bokszoló. Ahogy telik az idő, és egyre több ellenféllel fog szembenézni, a világ meg fogja látni, hogy mennyire tehetséges” – mondta Bill a K.O. Artists Sportsnak.

https://www.instagram.com/p/Cj3cKryvDr7/

A merész Haney következő állomása az ukrán Vasiliy Lomachenko elleni mérkőzés lehet. Először azonban a korábbi kétszeres olimpiai aranyérmes igyekszik gyorsan elintézni a közelgő ellenfelét, Jamaine Ortizt.

Lomachenko mellett Shakur Stevenson, Ryan Garcia és a többen is habzó szájjal várják, hogy sorra kerüljenek. Ennek ellenére Billt, akárcsak a fiát, nem érdekli, hogy végül ki ellen fognak harcolni.

„Szinte olyan, mintha a boksz és Devin egymásnak lettek volna teremtve.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ