Kertész Máté: minden győzelem egyre közelebb visz a UFC-hez

A németországi OKTAGON 36 tornán összecsapott ismét egymással Kertész Máté és a hazai közönség előtt ketrecbe lépő Jungwirth, a mérkőzést nagy reményekkel várta mindenki, és nem is csalódhattunk benne. Szép, ugyanakkor nagyon szoros mérkőzést kaptunk, amelyből ismét a magyar bunyós jött ki győztesen, ami egyáltalán nem tetszett a hazai közönségnek, aki ezt hangos fújolással adta tudtunkra.

„Nagyon jól sikerült a mérkőzés. 10 ezer német szurkoló előtt lépett ketrecbe az ellenfelem, aki hazai pályán volt. Életemben először úgy vonultam be, hogy végig fújoltak. Fura volt ilyet megtapasztalni, de én nevettem rajta, mármint nem befolyásolta a teljesítményem. Talán egy kicsit jobban is akartam” – kezdte Máté az élménybeszámolót.

„Láttam, hogy Jungwirth nagyon felszívta magát ellenem, készen állt a bunyóra. Nagyon jól felkészült, tudta, hogy le akarom vinni a földre, hiszen ott valószínűleg hamar véget vetettem volna a mérkőzésnek. De látszott, hogy nagyon kielemezte a stílusomat, volt vele két birkózó és egy álló bunyós edző.”

Az első menet:

„Az első menetben szerintem volt 5-6 take down kísérletem, de úgy, hogy átszaladtam vele a ketrecen neki a falnak, viszont nem bírtam levinni a földre, borzasztóan erős volt. Jó kondiban volt tényleg. Majd beleálltunk az állóharcba, az első meccsen is inkább az volt és nyertem. Az első menetet igazából végig védekezte ellenem.”

1244004034

A második menet:

„A második körben már elkezdtem elfáradni a sok take down kísérlet miatt, így ezek a próbálkozások le is csökkentek kettő-háromra. Majd jött az állóharc és egy perccel a vége előtt le is tudtam ütni, egy pillanatra leoltották nála a villanyt. Rá is ugrottam, hogy befejezzem a földön, elkezdtem ütni, de két-három ütés után kipattant a szeme, letolt magáról és felugrott. Nem hittem a szememnek, már ki is volt tisztulva. De így elvittem az első két menetet tisztán. Az angol, de még a német kommentátorok is azt mondták, hogy ha a harmadik menetben Jungwirth nem tud engem kiütni, akkor pontozással elmegy a meccs.”

A harmadik menet:

„A harmadik menetre olyan erősen jött ki, én meg fáradt voltam, mert végig dolgoztam az első két menetet, sokszor próbáltam földre vinni és kiütni. Így ő kezdett el menni előre, sokat kapaszkodtunk, majd kialakult egyfajta nyíltsisakos ütésváltás. De ott ő nyomott fel többször is engem a ketrecre, szóval dominánsabb volt, emiatt el is vitte azt a menetet. Ezt abszolút éreztem belülről is.”

A végeredmény:

„29-28-ra látta az összes bíró, szóval mindenki két menetet nekem, egyet Jungwirth-nek adott. Egyhangú pontozással nyertem. A meccs után ő is úgy fogalmazott: sajnálja, hogy nem tudott megverni. Legutóbb megosztott pontozással kapott ki ellenem, most nagyon szeretett volna nyerni, de végül egyhangúlag én voltam a jobb. De nem véletlen vagyok a top harcosa a váltósúlynak, ezt mindenképpen el kell ismerje.”

A német közönség számára ez volt a legjobb harc, még ha fújoltak is. Tényleg nézzétek meg, brutális kemény csata volt, végig állóbunyóval, sok lábra támadással. Nincs benne földharc, akik azt nem szeretik, azoknak tuti bejön majd ez a meccs” – mesélte Máté.

Máté, aki hétfőn ünnepelte a születésnapját egyáltalán nem áll le pihenni. Már útra is kelt, hogy részt vegyen egy edzőtáborban az AKA Gym-ben. Úgy érzi, erre szüksége van ahhoz, hogy még többet fejlődhessen és közelebb kerülhessen a UFC-hez.

https://www.instagram.com/p/Cj7ZS2VjIg5/?hl=hu

Borítókép és képek: Oktagon

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkOktagon

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ