UFC 275: pokoli vérfürdőben nyert Jiri Prochazka

A UFC 275 gála főmérkőzése következett, ahol a 12 mérkőzéses nyerő szériában lévő Jiri Prochazka megmérkőzött a bajnok, brazil Glover Teixeirával.

A UFC történelmének egyik legidősebb bajnoka, akit 6 mérkőzés óta nem tudtak legyőzni már számolja vissza a napokat, mielőtt visszavonulna, még ezenkívül egy mérkőzést tervez. Azonban előtte még itt volt egy félnehézsúlyú összecsapás Jiri Prochazka ellen.

SINGAPORE, SINGAPORE – JUNE 12: (L-R) Opponents Glover Teixeira of Brazil and Jiri Prochazka of Czech Republic face off prior to their UFC light heavyweight championship fight during the UFC 275 event at Singapore Indoor Stadium on June 12, 2022 in Singapore. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Következett az első menet. Kemény testrúgással kezdett a brazil bajnok. Nem volt egyszerű, de Glover levitte a földre cseh ellenfelét. Prochazka mintha bajban lett volna, Teixeira megfogta fejen Jirit, majd levitte a földre ismét. A végén óriási ütésekkel támadta a földön Jiri Teixeirát. Micsoda menet volt.

Második menet. Elkezdett fáradni a bajnok, már sokkal lasabban mozgott a ketrecben. Bombázott Jiri és bajban is volt Glover. Kiszámíthatatlan a cseh mozgása, miközben Teixeira egyre jobban fáradt. Egy rossz megindulás után, a bajnok nehezítette meg Jiri életét a földön. Micosda könyökösök a bajnoktól, bődületes vérfürdő.

Nagyon kinyílt Jiri szemöldöke. Harmadik menet következett. Őrületes figurák. Kétszer is a földre került Teixeira, de Jiri mutatta neki, hogy álljon csak fel. Pokoli küzdelem. Vége? Prochazka a földön püfölte másfél perccel a vége előtt a bajnokot. Nagyon felrepedt Teixeira szemöldöke is. Fél perccel a vége előtt viszont már Glover üthette a földön Jirit.

SINGAPORE, SINGAPORE – JUNE 12: Glover Teixeira of Brazil exchanges strikes with Jiri Prochazka of Czech Republic during their light Heavyweight Championship Fight at Singapore Indoor Stadium on June 12, 2022 in Singapore. (Photo by Yong Teck Lim/Getty Images)

Megkezdődött a negyedik menet. Hihetetlen amit a nagy öreg művelt ezen a meccsen. Teixeira a földön püfölte Jirit, majd fordult a kocka. Pokoli mérkőzés.

Következett az utolsó menet. Nagyon kemény jobbost vitt be Teixeira, megvolt fogva Jiri, de megúszta. Gondban lehet a bajnok, micsoda végjáték, lekopogta Teixeira. Az új bajnok, Jiri Prochazka.

https://www.instagram.com/p/CesWdn8qoVy/?hl=hu
https://www.instagram.com/p/CesXmsepG7x/?hl=hu

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ