Umar Nurmagomedov úgy áll az újonchoz, mintha a címért harcolna

Umar Nurmagomedov tisztában van vele, hogy egyfajta csapdába sétál bele a UFC Fight Night 238-as meccsén, de nem engedi meg magának, hogy elbukjon.

Miután messze földön kereste a ranglistán szereplő legmegfelelőbb ellenfelét, Nurmagomedov kénytelen volt beérni bármilyen párosítással. Ez a promóciós újonc Bekzat Almakhan lett, aki hatalmas underdogként érkezik.

Papíron ez egy bemutató mérkőzés lesz a veretlen feltörekvő csillag számára. Nurmagomedov tisztában van ezekkel az elvárásokkal, ezért nem vette félvállról a felkészülést.

„Nem gondoltam, hogy ez a küzdelem könnyű lesz számomra, és nem is úgy edzettem. Úgy készültem, mintha a bajnoki címért harcolnék. Nem aludtam. Az ellenfelem számára ez egy nagy lehetőség. Szerintem nagyon jó munkát végez. Majd szombaton meglátjuk.”

Nurmagomedov a tervek szerint augusztusban egy Cory Sandhagen elleni főmérkőzésen kapta volna meg az áttörési lehetőséget. Azonban az edzésen súlyos vállsérülést szenvedett, ami miatt vissza kellett lépnie, ami a nagy esélyébe került.

Erre az időpontra nem tudott ugyanolyan rangú ellenfelet szerezni, és egyes rajongók szerint ez így is van rendjén. Van egy olyan narratíva Nurmagomedov körül, hogy a neve és a UFC Hall of Famer Khabib Nurmagomedovval való kapcsolata miatt kap lehetőségeket, de a 28 éves versenyzőnek más a nézőpontja.

„Csak arról beszélnek, hogy ‘Nem érdemli meg, nem vert meg senkit. – Hogyhogy nem vertem meg senkit?” 4-0-ra állok a UFC-ben, ez nem rossz. Hány harcos kezd így? Nem akarok beképzelt lenni. Nem akarom azt mondani, hogy én vagyok a legjobb. Arról beszélek, hogy valaki eljön a UFC-be, és jó teljesítményt mutat, és minden ellenfelét szétveri, ez azt jelenti, hogy egy erős emberrel kell megküzdenie. Ahogy Merab (Dvalishvili) is mondja: Hogyan üsse meg valakit, ha nem fogadja el a párharcot?”

Nurmagomedov elismeri, hogy a nehézségek, amelyek miatt nem tudott élvonalbeli ellenfeleket szerezni, hogy megküzdjenek vele, némileg felpumpálták az egóját.

„Elhitetik velem, hogy én vagyok a bajnok. Aztán elmegyek az edzőterembe, és Khabib (Nurmagomedov) vagy valaki más lecsap rám, és levisznek a földre. Remélem, hogy ezek után kapok valakit a top ötből.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ