UFC 294: Usman v Chimaev
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - OCTOBER 21: (L-R) Khamzat Chimaev of the United Arab Emirates and Kamaru Usman of Nigeria talk after their middleweight fight during the UFC 294 event at Etihad Arena on October 21, 2023 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Usman ötmenetes visszavágót akar Chimaev ellen, nem zárja ki a váltósúlyba való visszatérést sem

Kamaru Usman nyitva tartja a lehetőségeit közép- és váltósúlyban is.

A korábbi UFC váltósúlyú bajnok tavaly októberben rövid határidővel debütált középsúlyban Khamzat Chimaev ellen, és többségi döntéssel kikapott a veretlen harcostól.

Usman még nem tudja, hogy mi lesz a következő lépés, de tetszik neki az ötlet, hogy visszavágjon Chimaevnek. Hogy mi lesz a következő lépése, az attól függ, hogy jó barátja, Israel Adesanya vissza tudja-e szerezni középsúlyú bajnoki címét.

„Ha összejön az Adesanya és Du Plessis mérkőzés, akkor nyilvánvalóan ennek az eredménye is szerepet játszana a döntésemben. Ki ne akarná látni (azt a meccset)? Chimaev bajnok akar lenni. Egy bajnoki szintű harcos akar lenni, miért ne lehetne egy visszavágó, öt menetben? Mindenki látni akarja. De ez van. Sok különböző tényezőnek kell itt megtörténnie a bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban” – mondta Usman az MMA Junkie-nak egy interjúban.

Usman nem zárta be az ajtót váltósúlyban sem. iután a váltósúlyú bajnoki címét elvesztette Leon Edwards ellen a UFC 278-on, a UFC 286-os bajnoki visszavágójukon szoros döntéssel ismét veszített.

„Annak sem vagyok ellenére, hogy visszamegyek váltósúlyba, és visszaszerzem az övemet. Egy meccsre vagyok ettől, szóval majd meglátjuk, mi történik. Jelenleg csak lazítok, megnézem, mi történik, és hagyom, hogy a testem meggyógyuljon.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ