UFC 298: Volkanovski v Topuria
ANAHEIM, CALIFORNIA - FEBRUARY 17: Alexander Volkanovski of Australia reacts after his knockout loss against Ilia Topuria of Germany in the UFC featherweight championship fight during the UFC 298 event at Honda Center on February 17, 2024 in Anaheim, California. (Photo by Cooper Neill/Zuffa LLC via Getty Images)

Alexander Volkanovski pihenőt tervez

Alexander Volkanovski legközelebb az Ilia Topuria elleni visszavágót tervezi. Volkanovski a UFC 298-on kikapott Toupirától, és elvesztette a pehelysúlyú bajnoki címét.

Sokan megkérdőjelezték Volkanovski döntését, hogy mindössze négy hónappal azután, hogy tavaly októberben kiütötte Islam Makhachev, visszatért Topuria ellen, de Volkanovski megérti, hogy most szükség van egy kis pihenőre.

„Bajnokként úgy éreztem, hogy elfoglaltnak kell lennem, mert ez egy bajnok normája. Szerettem volna tőkét kovácsolni az örökségemből. Minél több címvédést akartam szerezni. Meddig leszünk még fénykorunkban? A legtöbbet kell kihoznod ebből, minél több címvédést és pénzt kell szerezned. Ebből mindig van nyomás, úgy éreztem, hogy az edzésprogram körül fogom élni az életem… Egy kis szünet nyilvánvalóan jót tesz a fejemnek. Ennek van most értelme. A visszavágóig nem lépek ketrecbe, amire valószínűleg év vége felé kerül sor” – mondta Volkanovski a YouTube-csatornáján.

Volkanovski nem bánja, hogy Topuria első címvédése valaki más ellen lesz, amíg ő legközelebb esélyt kap.

„Tudom, hogy a következő meccsem mindenképpen a címért lesz. Egy visszavágó. De ha más tervei vannak, mert aktív akar lenni, azt is elfogadom. Nekem pihenőre van szükségem, komolyan kell vennem a kiütést. De a következő meccsem mindenképpen, 100 százalékban a visszavágó lesz.”

Volkanovski elismeri, hogy a Makhachev elleni kiütéses vereség után sokkal jobban koncentrált a védekezésre, és ez nem az a stílus, ahogy általában harcolni szokott.

„Az járt a fejemben, hogy Makhachev elkapott korábban. Nézd, az emberek spekulálni fognak, nem pihentem eleget. A csapatom remek munkát végzett. Fejben rendben voltam-e? Igen. Küzdöttem, hogy ne kapjanak el, de próbáltam azt mondani magamnak, hogy minden rendben. Gyerünk. Talán ez is szerepet játszott. Ettől komolyan veszem a dolgot. Ez már a második kiütéses vereségem egymás után. Nem tervezek olyan gyors visszatérést, mint az októberi, Islam elleni meccs után.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ