Usyk: besétálok a ring közepére, és keresem a lehetőséget, hogy kiüssem Joshuát

Valószínűleg nem érdemes túl nagy figyelmet fordítani arra, hogy mit mond egy bokszoló, amikor a közelgő meccsekről beszél, de ha Oleksandr Usyk állja a szavát, akkor a visszavágójukon elég gyorsan be akarja fejezni az Anthony Joshua elleni harcot.

Miután a tavaly szeptemberi első találkozójuk vége felé Joshua megingott, Usyk elszántnak tűnik, hogy ezúttal ott folytassa, ahol abbahagyta.

„Besétálok a ring közepére, és keresem a lehetőséget, hogy kiüssem. Pontosan ez a célom.”

Usyk erre a mérkőzésre való felkészülését minden eddiginél keményebbre vette, egy rakás hatalmas sparringpartnerrel és komoly fizikai állóképességi feladatokkal készült.

„Nekem úgy tűnik, hogy a felkészülés során talán négyszer-ötször tettem egy űrutazást. Néha nagyon nehéz volt. Amikor két menet között szünetet tartottam, azon gondolkodtam, hogy ‘Mi a fenét csinálok? Miért kell ez nekem? Azt válaszoltam magamnak: Dolgozz tovább, ez az én döntésem, folytasd. Nem szabad alábecsülni ezt az úriembert. Nagyon erős, a semmiből nem lehet olimpiai bajnokká válni. Hány éves? 32? Tökéletes kor egy nehézsúlyúnak, mert még mindig van reális lehetősége tanulni. Nem azt állítom, hogy én már 35 évesen öreg vagyok, én is fiatal vagyok! Ha egy sportoló fegyelmezetten kezeli a karrierjét, akkor sokáig bunyózhat. Szerintem Anthony nagyon jó fegyelemmel rendelkezik.”

Joshuának sok dolgon javítania kell az első meccsükhöz képest, de az ukrán nem aggódik amiatt, hogy Joshua mit csinál, inkább csak magára koncentrál.

„Őszintén szólva nem nagyon érdekel, hogy ő mit csinál. Rajta múlik, hogy mit tanult és hogyan viselkedik. Én a saját munkámat végzem, nem is próbálok az övére gondolni. Ez nem az a fajta információ, amire igazán szükségem van. Amire szükségem van azt megkapom a csapatomtól. Sokan olyan információkat szívnak magukba, amelyek használhatatlanok, amelyekről fogalmuk sincs, hogyan használhatják fel megfelelően az életükben. Tapasztalataim szerint ez csak mocsok, szar, ami a fejünkben marad, és nem segít a fejlődésünkben. Csak ott marad és foglalja a helyet. Az Instagram, a TikTok, az összes ilyen közösségi média, ezek arra valók, hogy hülyévé tegyék az embereket. Nem akarnak könyveket, történelmet vagy irodalmat olvasni. Nem akarják megtölteni az agyukat olyan tudással, ami hasznos lenne számukra.”

Borítókép és fotók: Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ