Joshua: ezúttal ártani akarok Usyknak

Tizenegy hónappal ezelőtt Usyk egyhangú pontozásos győzelmet aratott Joshua ellen, és ezzel megnyerte a WBA, WBO, IBF és IBO címeket.

„Őrültségnek hangzik, de nem fogok hazudni. Sosem az volt a célom, hogy fájdalmat okozzak neki, hogy olyan kemény ütéseket vigyek be neki. Az volt a célom, hogy végigmenjen a 12 menet, és bebizonyítsam, hogy ugyanolyan jól tudok bokszolni, mint ő. Ezúttal viszont tényleg kárt akarok tenni benne, minden tiszteletem ellenére, amit az ukrajnai háborúban tett. Tudom, hogy ha kihasználom a magasságom és az erőm, akkor nagyobb esélyem lesz a győzelemre. De mondani könnyebb, mint megtenni. Az első mérkőzés után az öltözőben már tudtam, hogy akarom a visszavágót. Mindenkinek mondtam, hogy csináljuk. Elvesztettük a harcot, de a háborút nem. Így motiváltam újra a csapatom. Ezt a mentalitást kell megtartanom életem hátralevő részében” – mondta Joshua a Daily Mailnek.

Joshua négy mérkőzésen belül másodszor botlott. 2019-ben elszenvedte pályafutása első vereségét, amikor Andy Ruiz Jr. ellen. Joshua a visszavágón visszaszerezte a Ruiz ellen elvesztett címeit Szaúd-Arábiában, és reméli, hogy Usyk ellen megismétli ugyanezt a forgatókönyvet.

„Az emebrek manapság gyorsan felejtenek. Figyelem a híres harcosok rekordjait, és azok a bokszolók, akik következetesen a legjobbak ellen bokszolnak, ritkán maradnak veretlenek egész karrierjük során. Bármennyire is bosszantó, tudom, hogy meg kell birkóznom a vereséggel. A legjobbakkal harcolok. De rémálom volt, hogy ennyi hónapon át csak tétlenül vártam a visszavágót. Életem nagy részét egy nagyon kemény sportnak szenteltem. Addig fogom csinálni, ameddig csak tudom, de azt hiszem, most már elég okos vagyok az üzletben. Nemsokára 33 éves leszek, és sok múlik majd azon, hogy a testem meddig bírja még.”

Borítókép és fotók: Nick Potts/PA Images a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ