Usyk promótere reagál Fury követeléseire: Menj Hollywoodba, ha ennyi pénzt akarsz!

Oleksandr Usyk promótere nincs meggyőződve arról, hogy Tyson Fury nagyobb szeletet érdemel az anyagi tortából. Az angliai Manchesterben élő WBC-címvédő Fury és az ukrán WBO, WBA, IBO, IBF bajnok Usyk tárgyalnak arról, hogy tavasszal megküzdjenek a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címért.

Tárgyalásaik nemrégiben elakadtak, miután a jelek szerint sikertelenül próbálták a Közel-Keleten megrendezni a mérkőzést. Mindkét bunyós óriási összegeket kapna, ha a mérkőzésre az olajkirályságban kerülne sor. A szervezők Anglia felé fordulnak, ahol végül a londoni Wembley Stadion lehet a küzdelem helyszíne.

Jelenleg azonban a pénzről van szó. Ellentétben a Közel-Kelettel, ahol mindkét bunyósnak a támogatóval kötött külön megállapodások révén szép összegű garanciát fizettek volna, most a bunyósoknak „osztozniuk kell a kasszán”. Krassyuk arról tájékoztatta a BoxingScene.com-ot, hogy nem szándékozik visszalépni az 50-50%-os felosztásnál kevesebből.

Fury több pénzt szeretne kapni, mert a hazájában harcolnának, ahova miatta mennének ki a rajongók. Krassyuk erre reagálva hozta fel, hogy Usyk három övvel rendelkezik, míg Fury csak eggyel.

„Csak azért kapna többet, mert ő angol? Nem hangzik túl jó indoklásnak. A másik oldal, hogy Fury azt mondhatja, hogy nekem mindegy kivel küzdök, akár Usykkal, akár a szupermarketből jött emberrel, attól még el tudom adni a Wembley stadiont. De ugyan már, ember, ez a sport. Ez nem csak a profi bokszról szól. Menj Hollywoodba, ha ennyi pénzt akarsz keresni. Ha te vagy a király, akkor bizonyítani kell. Bizonyítsd be a három öves fickó ellen” – mondta Krassyuk a BoxingScene.com-nak.

Mégis, a közelmúlt negatív felhajtása ellenére Krassyuk bízik abban, hogy a következő napokban „tisztességes” megállapodást tud kötni Fury képviselőivel.

„Arra számítok, hogy jó esélyünk van a megállapodásra. Nagyon optimista vagyok. Az egyetlen dolog, ami árthat a mérkőzésnek az Fury. Usyk nagyon rugalmas, a pénz soha nem érintette meg a szívét. Tudja, hogy ha sikeres a ringben, akkor pénz is jön hozzá – de az egyetlen aggodalmam Tyson hozzáállása. Ha Fury attól fél, hogy elveszíti a népszerűségét, a mostani státuszát, és Usyk ellen van rá a legnagyobb esélye, hogy ez megtörténjen. Valószínűleg számára ez a legkockázatosabb meccs a bokszban. De a szívem mélyén hiszem, hogy harcos szíve van, és elfogadja a tisztességes feltételeket, és nem fog kisétálni…”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ