Usyk tudja, mit akar

Úgy tűnik, hogy Oleksandr Usyk fényes karrierje a végéhez közeledik. A 2012-es ukrán olimpia aranyérmese, korábbi cirkálósúlyú király és jelenlegi egyesített nehézsúlyú világbajnok még három mérkőzést tervez a karrierjében mielőtt visszavonulna.

„Még három meccsem van a legjobbak között. Ez egy reális perspektíva a csúcsformámat illetően. Tyson Furyval, Canelóval és egy búcsúmeccsel az Olympiyskiyben (az ukrajnai Nemzeti Sportkomplexumban)” – mondta Usyk a YouTube-csatornáján megjelent interjúban.

„Canelo azt mondta, hogy meg akar velem küzdeni. Ez egy remek mérkőzés lenne, ahol megkereshetné magát, csak ezért akarja. Az emberek azt mondják, hogy egy csodabogár vagyok. Ha Fury és Joshua aláírják a szerződést, akkor egy darabig ütlegelni fogják egymást. De a helyzet az, hogy mindenki a Usyk vs. Fury mérkőzést várja a vitathatatlan bajnoki címért, amire évek óta nem volt példa a nehézsúlyban.”

https://www.instagram.com/p/ChiE1Cbvw4o/?hl=hu

A WBO, WBA, IBF, IBO és Ring Magazine bajnok Usyk januárban lesz 36 éves, és már most kijelentette, hogy legközelebb 2023-ban lép ringbe, hogy megvédje címeit. Usyk nyitott volt egy Fury elleni mérkőzésre, de azt a saját feltételei szerint szeretné lebonyolítani, arra hivatkozva, hogy hagynia kell, hogy a sérülései meggyógyuljanak.

Canelo pedig nemrégiben kifejezte érdeklődését egy Usyk elleni mérkőzéssel kapcsolatban. Az elmúlt hetekben Usyk arra is utalt, hogy nyitott a korábbi nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder elleni csatára, és idéig ment, hogy azt mondta, jelen lesz Wilder következő, Robert Helenius elleni mérkőzésén, október 15-én Brooklynban.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ