Aaron Pico az esélyére vár: készen áll a címmérkőzésre

A bajnok, Patricio Freire október 1-jén a kaliforniai Long Beach Arénában védheti meg a pehelysúlyú címét Borics Ádám ellen, míg Pico ugyanezen a gálán Jeremy Kennedyvel találkozik.

Ha Borics bármilyen okból nem tudja vállalni a címmérkőzést, készen állok beugrani helyette.

„Képes lennék most azonnal felvenni velük a harcot. Ha október 1-jén azt mondanák, hogy Borics Ádám megsérült, be tudnék-e ugrani megküzdeni Patricio ellen? Azt mondanám, hogy igen. Úgy érzem, készen állok” – mondta Pico az MMA Junkie Radio-nak.

Picót már a kezdetektől fogva a jövő bajnokának titulálták. A kiváló birkózó és országos junior Golden Gloves bajnok nem tudott azonnal megfelelni a benne rejlő lehetőségeknek. Pico az első hét profi mérkőzésén 4-3-ra végzett, köztük egy kiütéses vereséget szenvedett Borics ellen.

Azóta azonban Pico hat meccséből ötöt befejezett, és úgy látja, hogy egy Kennedy elleni győzelemmel akár a címmérkőzésre is esélyes lehet.

„Mindig is így képzeltem el magam, már fiatalon világbajnok akartam lenni. Szóval most már kopogtatok az ajtón. Úgy érzem, fizikailag és mentálisan készen állok rá, ez a legfontosabb. Azt hiszem, 20 évesen nagy volt rajtam a nyomás, a nagy felhajtás, rengeteget tanultam ebből és felnőttem. Pénteken leszek 26 éves, úgyhogy azt hiszem, fizikailag és mentálisan is abban a szakaszban vagyok, hogy vállaljam a világbajnoki kihívást. Nem jó bajnok akarok lenni, hanem nagy bajnok. Meg akarom védeni az övemet, és úgy gondolom, hogy egy jó, szilárd csapat vesz körül az edzőteremben és az edzőtermen kívül is, hogy nagyon-nagyon hosszú ideig bajnok legyek.”

Borítókép és fotók: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ